Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları ile Mücadele Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran'dan itibaren KKTC'ye gidecek olan Türk vatandaşlarının eski usul kimlik kartlarıyla Türkiye'den çıkışları yapılacak.
Uluslararası normlarda kredi kartı boyutunda ve taşıma kolaylığı sağlayacak şekilde tasarlanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, yüksek mukavemetli ve uzun süreli kullanımlı malzemeden üretilmiştir.
Selçuklu çizgilerine, Osmanlı motiflerine ve Cumhuriyetimizin modern çizgilerine sahip çıkılarak oluşturulan grafikler, banknot basımında kullanılan tekniklerle birleştirilerek TC Kimlik Kartına uygulandı. Ülkemizin uluslararası kamuoyunun kabul ettiği renk olan turkuaz rengi tercih edilmiştir. Aynı zamanda cinsiyet ayrımı yapılmaksızın tüm bay ve bayan vatandaşlarımız için aynı renk ve tasarım benimsenmiştir.

ÖZELLİKLERİ
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, dünyadaki teknolojik gelişmelere uygun olarak güvenli kimlik doğrulama alanında sayısız fayda sağlamakta olup, yeni kullanım alanlarına açık, temaslı ve temassız çipli bir mimaride tasarlanmıştır. Vatandaşlarımızın kimlik ve biyometrik verileri yüksek güvenlikle tutulmaktadır.
TÜBİTAK'ın uluslararası standartlara, uygunluk ilkelerine ve güvenlik kriterlerine uygun olarak geliştirdiği ulusal işletim sistemini kullanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, ulusal güvenliği de beraberinde getiriyor.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının Faydaları
Güvenli kimlik doğrulama, görsel güvenlik unsurları ve elektronik güvenlik unsurları ile daha etkin bir şekilde yapılabilmektedir.
TC Kimlik Kartı üzerindeki fotoğraf, imza, görsel güvenlik unsurları ile kişi ve belgenin fiziki kontrolü yapılabilmektedir. Sertifikalar (X.509 kimlik doğrulama ve kart veren sertifikalar gibi) PIN ve Biyometrik verilerle elektronik olarak doğrulanabilir.
Elektronik sertifikalar ve elektronik kimlik doğrulama yöntemleri ile elektronik ortamda sunulan hizmetlere erişmek için kullanılabilir.
Arkasındaki temassız çip üzerindeki veriler ve MRZ alanındaki bilgiler ile seyahat belgesi olarak kullanılabilir.
Kontak çipi üzerindeki ayrılmış alana elektronik imza sertifikası eklenerek e-imza aracı olarak kullanılabilir.