Kolombiya Ombudsman Dairesi'nin 14 günde tamamlanan son güncellemesine göre, diğer 15 protestoyla bağlantılı ölü sayısı 42 olarak doğrulandı.

Kaybedilen parayı dün 548 olarak bildiren Büro, başkent Bogota ile Medellin ve Cali gibi şehirlerin "Ulusal Grev" protestolarının en çok yapıldığı yerler olduğunu açıkladı.

Ülkedeki gösterilerin merkez üssü haline gelen Kolombiya'nın üçüncü büyük şehri Calide, önceki gün silahlı yerel konvoya saldırdı ve Başkan Ivan Duque yerel yetkililerle bir görüşme yaptı.

Toplantıya Savunma Bakanı Diego Molano, İçişleri Bakanı Daniel Palacios, Eğitim Bakanı Maria Victoria Angulo, Kolombiya Aile Refahı Enstitüsü (ICBF) yöneticisi Lina Arbelaez ve güvenlik oturumu katıldı.

Yaklaşık 4 saat ayakta kaldıktan sonra Duque, yılın ikinci döneminde alt tabakalara teknik ve teknolojik eğitim vermek için ücretsiz devlet üniversitesi ve bütçe katkıları yapılacağını söyledi.

Calide'de uzun süredir devam eden kapatma ve şiddetin şehre ciddi zarar verdiğini vurgulayan Duque, güvenlik güçlerinin çevrede düzeni önlemek için gerekli tedbirleri alacağını sözlerine ekledi.

Kolombiya medyasında yer alan habere göre, kentte başlayan protestolardan bu yana 17 kişi hayatını kaybetti, 185 polis memuru ve 430 kişi yaralandı.

10 Mayıs'ta göstericilere destek vermek için yola çıkan Calide ve Jamundi yolunda otobüslerle hareket eden yerel gruplara silahlı siviller saldırdı ve saldırıda 9 yerli yaralandı.

Cumhurbaşkanı Duquenin 2 Mayıs'ta gösteriler nedeniyle can kaybı ve yaralanma sayısının artması nedeniyle vergi reformu tasarısını geri çekeceğini açıklamasına rağmen, sokaklardaki protestolar tırmanmaya devam ediyor.