Piyasa Gündemi

Küresel ölçüde piyasalardaki karışık tablo devam ediyor. İçeride ise gündem enflasyon faiz tartışmalarına dönmüş durumda. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda TCMB Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ettikten sonra, faiz yükünü düşürmemiz lazım açıklamasında bulundu. Bugün de TCMB yetkilileri yerli ve yabancı kurumlarla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirecek. Burada verilecek mesajlar önemli olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    20:10 Euro – ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek
•    21:00 ABD – Fed Bej Kitap Raporu Önem: Yüksek 
 

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.423 ile 1.434 puanları arasında dalgalanarak günü %0,81’lik yükselişle 1.432 puandan tamamladı. Dün Avrupa piyasalarındaki olumlu tabloyu takip eden Borsa İstanbul’da özellikle bankacılık sektöründeki alımların etkisi ile yükselişler yaşandı. Bugün ise yurtdışında görünüm daha karışık seyrediyor. İçeride ise kur tarafındaki gelişmeler yakından takip edilecek. Dün yurtiçi piyasaların kapanış saatlerinde 8,52 civarında bulunan spot Dolar/TL kuru, gece likiditenin düşük olduğu saatlerde 8,80’e yakın seviyeleri test etti ve bu sabah 08:50 itibariyle 8,60’ın hemen üzerinde bulunuyor. Yurtdışındaki karasız görünüm ve içeride kurlarda yaşanan yükselişlerin etkisi ile endeksin güne satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Son günlerde yönü gün aşırı değişen ve net bir trend oluşturmakta zorlanan BIST 100’de aşağıda 1.415 ilk desteğimiz olmaya devam ediyor. Buranın altında ise 1.390 kısa vade için takip ettiğimiz en önemli destek konumunda. Herhangi bir sebeple bu desteğin altına sarkılması teknik baskının artmasına ve satışların hız kazanmasına neden olacaktır. Bu durumda ilk olarak 1.350 civarı yeniden gündeme gelecektir.  Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.430-1445 aralığı ilk güçlü direnç bölgesi olmaya devam ediyor. Bu bölgenin üzerinde ise 1.462 seviyesi kritik konumda olacak. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü korumaya devam ediyoruz.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı