Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Lavrov'un Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Christodoulides ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisini istikrarsızlaştırıcı adımlardan kaçınmaya çağırdığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kıbrıs tarafının girişimiyle Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulidis ile telefon görüşmesi yaptı. Rus diplomat, Güney Kıbrıslı mevkidaşını durumu istikrarsızlaştıracak adımlardan kaçınmaya çağırdı.
Açıklamaya göre, Christodoulides, Maraş'taki durumun aniden kötüleşmesi ve bunun Kıbrıs'taki çözüm açısından sonuçlarından duyduğu endişeyi dile getirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumları arasında doğrudan müzakereler yoluyla Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyonun kurulmasını öngören BM Güvenlik Konseyi kararlarının titizlikle uygulanmasına olan bağlılığını vurguladı.

Yapılan açıklamada, "Durumun istikrarsızlaştırılması ve Kıbrıs sorununa bilinen uluslararası hukuk çerçevesinde bir çözüm bulunmasının önünde ek engeller yaratacak her türlü adımdan kaçınılması gerektiği kaydedildi" ifadelerine yer verildi.