Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Haftalık değerlendirememi sürdürüyoruz. Güvenlik konseyimiz çalışmakta. Karşılıklı çıkarları gözeterek bir sonuca varacağız.

Soru- 10 yıllardır Rusya ve ABD istkrarı sürdürmeyi başardı. Siz bi hışımla herhangi bir nükleer müdahalede bulunmayacağının garantisini verebilirmisiniz.?

Aslında kendisi propaganda üzerinde evhamlı davranıyor. Nükleer imkanların kullanılması üzerinede yorumlar vardı. Ancak ardından Zelenski nükleer silahlarla ilgili açıklamalar yaptı.  Denklemin sağ tarafınada bakın sol tarafına baktığınız kadar. Nükleer savaş bizim değil Batı'nın aklında olan bir şey.

Anladığım kadarıyla gelişmeleri gazetelerden takip ediyorsunuz. Ben bu konjonktüre karşı yorumlarda bulunmuyorum. Yayınlarımızı çarpıtıyorlar.  Karşılıklı çıkarları gözeterek bir sonuca varacağız. Dün Harkov'ta Rus birliklerini takip ettik ama buradan alınann görüntülere baktığımız zaman bambaşka bir görüntü çiziliyor. Lütfen bakanlığımızın sitesini ziyaret edin. Nasıl katil gibi  davrandıklarını görün. Kendi bakanlığımızın web sitesini lütfen ziyaret edin doğru bilgiye buradan ulabilirsiniz. Avrupa'daki o aksiyon filmleri gibi görmeyin burada mutlak bir kötülük görmeyin." 


Hibya Haber Ajansı