Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yucheng dün Rusya’nın Çin Büyükelçisi Andrey Denisov ile bir araya geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan duyuruda, tarafların görüşmede Çin-Rusya ilişkilerinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel gelişmeleri ele aldıkları bildirildi.

Le Yucheng görüşmede, Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in liderliğinde yeni dönemde Çin-Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının yüksek düzeyde gelişmeye devam ettiğini ve her alanı kapsayan işbirliğinin sürekli derinleştirildiğini söyledi.  

Le Yucheng, bu yılın ilk çeyreğinde, Çin ile Rusya arasındaki ikili ticaret hacminin yaklaşık yüzde 30’luk bir artışla 38,2 milyar ABD dolarına ulaştığını ve bunun iki ülke arasındaki işbirliğinin direncini gösterdiğini belirtti.

Le Yucheng ayrıca, uluslararası durum ne şekilde değişirse değişsin, Çin’in eskiden olduğu gibi, Rusya ile stratejik işbirliğini güçlendireceğini ve iki tarafın ortak çıkarlarını koruyacaklarını kaydetti.

Denisov görüşmede, Çin’le ilişkilere her zaman öncelik verdiklerini ve iki devlet liderinin belirlediği yönde ikili ilişkileri derinleştireceklerini söyledi.

Taraflar ayrıca BRICS ve Shanghai İşbirliği Örgütü çerçevesinde işbirliğinin yanı sıra dünyanın gündemindeki Ukrayna meselesine dair de görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı