Fuad Sinyora, ABD başta olmak üzere uluslararası toplumun, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki askeri saldırılarını durdurması yönünde baskı yapmaması nedeniyle de sert bir dille eleştirdi.

Siniora, dış basına yaptığı açıklamada, "İsrail, bu çok kanlı ve insanlık dışı saldırılarla savaşı genişletmek için her türlü çabayı gösteriyor." dedi.

İsrail'in Lübnan içindeki Hizbullah hedeflerine yönelik üç gün süren son derece sofistike saldırılarının ardından konuşan Sinyora, "İsrail'in bugün yaptığı girişim aslında bölgeyi tam kapsamlı bir savaşa sürüklüyor" dedi.

"Lübnan, Hizbullah'ın ve dolayısıyla İranlıların kontrolü altında"

Siniora ülkenin başka bir savaşı kaldıramayacağını ve uluslararası desteğin eksikliğine işaret ettiğini söyledi. "Lübnan gerçekten acı çekiyor" dedi.

Gazze'de ateşkesin en iyi yol olacağını söyleyen Sinyora, "Eğer sadece ABD'nin güzel sözlerini dinlemeye devam edersek ve ABD'nin başkanlık seçimleriyle meşgul olduğu için hiçbir şey yapmaya hazır olmadığını bilirsek, sanırım işleri Netanyahu'nun çıkarına bırakıp kendi çıkarına göre işler yapmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın etkili bir şekilde Hizbullah'ın ve dolayısıyla İranlıların kontrolü altında olduğunu söyleyen Siniora, "Yine de biz buradayız" dedi ve ABD'nin, İsrail'e, Lübnan'a yönelik saldırıları durdurmaları için baskı yapması gerektiğini vurguladı.

 

Sivil Düşünce