Lübnan'ın gaz kıtlığı, istifleme ve kaçakçılıkla boğuştuğu yaz aylarında, endişeli sürücüler benzin depolarını kısmen doldurmak için saatlerce sıraya girerdi.

Şimdi, bol miktarda gaz var. Sorun şu ki, pratikte hiç kimse bunu karşılayamaz.

Benzin fiyatları son haftalarda endişe verici bir oranda arttı. Standart bir araba için bütün bir depoyu doldurmak, ülkenin ulusal asgari ücretinden daha pahalı.

Toplu taşıma sürücüleri son birkaç hafta içinde daha yüksek ücretler ve sübvansiyonlu benzin ve araba parçaları talep ederek protesto etti ve yolları kapattı. Lübnan'ın toplu taşıma sendikalarından biri, bu hafta ülkenin ana karayollarını sözde "öfke günü" olarak kapatmakla tehdit etti, ancak sendika başkanı, çalışma koşullarını iyileştirme sözü veren Başbakan Najib Mikati ile görüşmesinin ardından bunu iptal etti.

Benzin İstasyonu Sahipleri Sendikası sözcüsü George Brax, ham petrol fiyatları o zamana kadar yükselirse benzin fiyatlarının daha da yükselebileceğini söyledi. Ancak küresel enerji krizinin pençesindeki birçok ülke gibi Lübnan'ın da durumu daha da kötüleştiren iç politikaları var.

Dış Basın