Yargıç Ghada Aoun, bir polis gücünün, istihbarat teşkilatı olan Devlet Güvenlik üyelerinin merkez bankası başkanı Riad Salameh'i sorgulanmak üzere evinden getirmesini engellediğini söylemesinden bir gün sonra geldi.

Aoun açıklamasında, İç Güvenlik Gücü şefi Tümgeneral İmad Osman'a açıklama isteyen resmi bir mektup gönderdiğini söyledi. Osman'ın yaptığı gibi yetkililerle mücadele etmenin ve yargı kararının infazını engellemenin suç olduğunu söyledi.

Osman'ın önümüzdeki hafta Lübnanlı bir yargıç tarafından sorgulanıp sorgulanmayacağı henüz belli değildi.
Lübnan'ın tarihi ekonomik çöküşü sırasında yolsuzluk ve ihmalle suçlanan Salameh, Lübnanlı bir yolsuzlukla mücadele grubu tarafından dava ediliyor. Ulusal para biriminin değeri düştü, yabancı rezervler azalıyor ve yüksek borçlu hükümet bir ekonomik toparlanma planı üzerinde anlaşmaya varamadı.
Salameh ayrıca İsviçre, Lüksemburg ve Fransa da dahil olmak üzere birçok ülkede potansiyel kara para aklama ve zimmete para geçirme için araştırılıyor.

Osman, geçen ay siyaseti bırakan ve Devlet Güvenlik Başkanlığı'na destek veren eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri'ye yakın olan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın baş rakibi olarak görülüyor.

Dış Basın