Ergün K. (57) geçen yıl 16 Temmuz'da İstanbul Şile'de bir caminin tuvaletinde zihinsel engelli bir kişiye cinsel saldırıda bulundu. O sırada camiye namaz kılmak için gelen C.Ç. adlı bir vatandaş, caminin tuvaletinden şüpheli sesler geldiğini fark etti.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, C.Ç. Arkadaşının telefonuyla banyodan fotoğraf çekti. Ardından görüntüleri olay yerine gelen polise teslim etti. Gözaltına alınan Ergün K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ergün K. hakkında İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "fiziksel ve zihinsel olarak kendini savunamayacak durumda olan bir kişiye nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla dava açıldı.

Ergün K.'nın avukatları, sanığın da akıl hastası olduğunu savundu. Bunun üzerine mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun görüşünü istedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, sanığın ruh sağlığının iyi olduğu belirtildi.

İNDİRİM UYGULANDI

Davanın karar duruşması 30 Haziran'da yapıldı. Sanık avukatı suçun taciz düzeyinde kaldığını savunurken, Ergün K. cinsel saldırıyı reddetti. Ergün K., "Fiziksel ve zihinsel olarak kendini savunamayacak durumda olan bir kişiye nitelikli cinsel saldırı" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak ceza altıda bir oranında düşürüldü. Kararın ardından mağdurun avukatı İhsan Yalçınkaya, “Duruşmada sanık 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur engelli olduğu için ceza 18 yıla çıkarıldı. Ancak iyi hal indirimi uygulanarak ceza 15 yıla indirildi. Bu tür durumlarda iyi hal indirimi uygulanmaması gerektiği kanaatindeyiz.”