Filistin lideri Abbas, İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin Kudüs'e ve diğer Filistin topraklarına zarar vermelerini durdurmak için çalıştığını söyledi.
Abbas'ın açıklaması, Ramallah'taki Cumhurbaşkanlığı karargahında "İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığının" ele alınması için düzenlenen liderlik toplantısının başlangıcında geldi.

Abbas, "İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki saldırganlık da dahil olmak üzere her yerde halkımıza karşı devam eden saldırganlığı tüm sınırları aşarak tüm uluslararası normları ve sözleşmeleri çöpe attı." dedi ve ekledi: "Bu da bizi kutsallıklarımızı, haklarımızı ve halkımızı savunmada ulusal görevin dayattığı çok zor seçimlerin önüne koyuyor." 

Devlet Başkanı Abbas, "Kudüs kırmızı çizgidir, Filistin'in kalbi ve ruhu ve ebedi başkentidir ve tam kurtuluşu dışında barış, güvenlik veya istikrar yoktur" dedi.

Mahmut Abbas, İsrail'in Filistin varlığını hedef alarak Kudüs'te dayatmak istediği fait suç ortağını kabul etmeyeceklerini söyledi.

İsrail'in Kudüs'ün Arap İslami kimliğini ortadan kaldırmak için savaş suçları ve etnik temizlik yürüttüğünü söyledi.

Öfkeli bir Abbas, bunun evleri çalarak ve El Aksa camii gibi dini mekanları kirleterek yapıldığını söyledi.
Konuşmasını ABD ve İsrail'e yönlendiren Abbas, işgale son verilmesini talep ederek, Filistinlilerin vatanlarını asla terk etmeyeceğini sözlerine ekledi.
Şeyh Jarrah mahallesinde yaşayan ve İsrail tarafından tahliye edilen Filistinli ailelerin buradan ayrılmayacağını söyledi.