Arıcılık eğitimi ile Başkent Ankara'nın Mamak ilçesinde arıcılık mesleğinin gelişmesine ve teşvik edilmesine katkı sağlamanması amaçlanıyor. Bu sayede kadınların bal üretimine katkı sunmalarının yanı sıra Başkent Balı ile birlikte arı sütü, polen ve propolis gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin artırılması da amaçlanıyor.

Başkent balının kadın üreticilerle markalaşmasının önü açılarak sözleşmeli arıcılığın hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

Arıcılık kursu eğitmeni İskender Yılmaz, arıcılık kursu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Mamak Belediyesi tarafından kadınlara yönelik arıcılık eğitimi veriyoruz. Teorik eğitimimizi tamamlayarak bugün teorik eğitime geçtik. Kovanları, ana kraliçe arıyı ve bal peteğini göstererek kadınların ağitimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını sağlıyoruz. Eğitimin sonunda sertifikalarını teslim edeceğiz. Aynı zamanda 2021 yılının Mayıs ayında kovan ve arı dağıtımı yapacağız. Bu sayede kadınlar arıcılığı öğrenerek bal üretiminde İç Anadolu Bölgemizde balın markalaşmasına destek olacaklar."

İskender, eğitime ilişkin açıklamasının devamında, "Mamak Belediyesi ve MAKKOP (Mamak Kadın Kooperatifi ) ortaklığıyla hazırlanan Projede kadınlarımız hem ekonomik hem de ekolojik katkıda yer alacaklar. Kadınlara Mayıs 2022 yılında dağıtılacak kovanlar yerli arı ırkı (Anadolu) olacak.
Ayrıca Gökçeyurt mahallesinde lavanta bahçemizin üst kısmında 150 dönüm bal ormanı yapılıyor. Arıcılık yapmak isteyen herkes arılarını getirebiliyor." dedi.

Mamak Gökçeyurrt Mahallesinde yer alan lavanta bahçesinde verilen teorik eğitimde arıların doğa ile uyumu da verilen eğitimler arasında.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı