Birçok insan burgerlerini sessiz sedasız yemekten mutlu olurken Çin’de yerleşik McDonald’s şubelerinden ikisi müşterilerine ilginç bir seçenek sunuyor. Müşteriler, bir yandan burgerlerini yerken bir yandan da aldıkları kalorileri aynı anda tüketme olanağı bulacak. Yöntem o kadar ilgi topladı ki, burgerini yiyip bir şeyler içerken bir yandan da pedal çeviren bir kadını gösteren bir TikTok videosu viral oldu.

Yemek yerken aynı anda kalorilerden kurtulma teması pek dile getirilmiyor. Daha çok çevre ve sürdürülebilirlik konuları üzerinde duruluyor. McDonald’s’ın Güney Çin eyaleti Guangdong’daki yeni şubesinin açılışında açıkladığı üzere, tekerleklerin daha çok karbon emisyonsuz ve çevre dostu bir yaşam biçimini çağrıştırması bakımından orada yer bulduğu belirtiliyor.

Tekerlekler, dönüştürülmüş sentetik maddeden üretildi. Tekerlekleri döndürerek elde edilen enerji de bu arada akıllı telefonların veya başka aygıtların şarj edilmesine yarıyor. Şu anda biri Guangdong’da biri de Shanghai’de olmak üzere böyle onar pedallı tekerlek bulunuyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı