Görüşmenin ardından Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin, planlanan genel ve eyalet seçimlerine geçiş döneminde Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi'ne, siyasi sürece ve Ulusal Birlik Hükümeti'ne tam destek mesajı verdiği belirtildi. 24 Aralık'ta Libya'da yapılacak. Öte yandan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, bölünme döneminin artık sona erdiğini belirterek, ayrılık ve nefretin terk edilmesi, istikrar için inşa ve kalkınmaya odaklanılması çağrısında bulundu.
Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin Aralık'ta yapılması planlanan genel ve eyalet seçimlerinin geçiş döneminde Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi'ne, siyasi sürece ve Ulusal Birlik Hükümeti'ne tam destek mesajı verdiği belirtildi. 
Libya halkını "kardeş" olarak nitelendiren açıklamada, Sisi'nin ülkesinin Libya'nın içişlerine karışmama, toprak bütünlüğünü koruma ve halkın değerlerini koruma konusundaki tutumunu yinelediği bildirildi.
Açıklamada, Menguş'un diplomatik başarılarına övgüde bulunan Sisi'nin, Libya'nın egemenliğinin restorasyonunun paralı askerlerin Libya'dan çekilmesiyle başlayacağını, Mısır'ın ikili, bölgesel ve uluslararası düzeydeki tüm girişimlere tam destek vereceği belirtildi.
Açıklamada, Libya Bakanı Menguş'un Mısır'ın Libya'nın toprak bütünlüğü, güvenliği ve istikrarına verdiği desteği övdüğü de belirtildi.
Menguş'un Mısır ile başta güvenlik olmak üzere çeşitli alanlarda ikili işbirliğini geliştirmek ve karşılıklı diplomatik temsil düzeyini artırmak istediğini dile getirdiği belirtildi.
Görüşmede Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil de hazır bulundu.
Mısır Dışişleri Bakanı Şükri dün Libyalı mevkidaşı Menguş ile ikili işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi.
Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, artık bölünme döneminin sona erdiğini belirterek, ayrılık ve nefretin terk edilmesi, istikrar için inşa ve kalkınmaya ağırlık verilmesi çağrısında bulundu.
Libya'da, Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin iki yıldır kapalı olan Misrata-Sirte sahil yolunun yeniden açılmasıyla ilgili yaptığı konuşma, hükümetin internet sitesinde yayınlandı.
Dibeybe yaptığı konuşmada, "Hükümet halka yeni bir umut ve yaşam sayfası açma sözü verdi, zorluklara karşı gösterdikleri sabır ve tahammül için ülke halkına teşekkür ediyorum" dedi.
Başbakan Dibeybe şöyle devam etti:
"Can damarı olan sahil yolunun açılışına katıldığım için mutluyum. Bölünme dönemi geri dönüşü olmadan geride kaldı. Görevimiz bölünmeyi reddetmek, nefreti unutmak. Ülkenin istikrarına, inşasına ve kalkınmasına dönmeliyiz. Böylece Libya eski konumuna geri dönebilir ve baskıdan kurtulabilir."
Dibeybe, iki yıldır kapalı olan ve ülkenin doğu ve batı yakasını birbirine bağlayan sahil yolunun bugün açıldığını Twitter hesabından duyurdu.
Önemli bir ticaret yolu olarak bilinen Misrata-Sirte sahil yolu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter milislerinin başkent Trablus'a 2019 yılında düzenlediği saldırılardan bu yana trafiğe kapatılmıştı.