Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Kalıntı Mekanizması'nın (IRMCT) Mladiç'in ömür boyu hapis cezasını onaylamasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg şunları söyledi: "Mladic'in 1995'te Srebrenitsa'da binlerce Bosnalı erkek ve gencin öldürülmesi dahil olmak üzere sivillere yönelik acımasız suçlardan sorumlu tutulması doğrudur." ifadesini kullandı.
NATO'nun 1990'larda Balkanlar'daki iki etnik savaşın sona ermesinde ve Avrupa tarihinde karanlık ve utanç verici bir sayfanın kapanmasında rol oynadığına dikkat çeken Stoltenberg, "Bölge, ittifak güvenliğimiz için stratejik olarak önemini koruyor." değerlendirmesini yaptı.
Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Kalıntı Mekanizması (IRMCT), bugün "Bosna Kasabı" lakaplı eski Bosnalı Sırp lider Mladiç'in ömür boyu hapis cezasını onadı.
Bosna-Hersek'teki 1992-1995 savaşında Sırplara liderlik eden 78 yaşındaki Mladiç, Srebrenitsa soykırımı, Saraybosna kuşatması ve çeşitli savaş suçlarından sorumlu tutuldu.
1995'te hazırlanan iddianamenin ardından 16 yıl saklanan ve 26 Mayıs 2011'de Sırbistan'da tutuklanan Mladiç'in davası Mayıs 2012'de başladı. Mladiç, 2017'de kendisine verilen ömür boyu hapis cezasına itiraz etti.