Bakanlar, orta ve doğu ve güneydoğu Avrupa'da yeni NATO savaş grupları kurmayı düşünmek de dahil olmak üzere NATO'nun caydırıcılığını ve savunmasını daha da güçlendirmek için seçenekler geliştirme konusunda anlaştılar.

Stoltenberg, "Askeri komutanlarımız şimdi ayrıntılar üzerinde çalışacak ve haftalar içinde rapor verecek." dedi.

ABD, Ukrayna'nın kuzeyinde, güneyinde ve doğusunda 150 bin Rus askerinin toplandığını söylerken, Batılı yetkililer Rus işgalinin her an gerçekleşebileceğini söyledi.
Stoltenberg açıklamasında, “Şu ana kadar sahada herhangi bir gerilim azalması belirtisi görmüyoruz. Yerden hiçbir birlik veya teçhizat çekilemez. Bu elbette değişebilir, ancak bugün gördüğümüz, Rusya'nın Kırım'dan Beyaz Rusya'ya kadar dünya çapında yeteneklerle saldırmaya hazır büyük bir işgal gücüne sahip olduğunu belirterek, "Bu, Soğuk Savaş'tan bu yana Avrupa'daki en büyük güç yoğunlaşması" dedi ve ekledi: “Moskova, onlarca yıldır güvenliğimizin temelini oluşturan temel ilkelere karşı çıkmaya ve bunu zorla yapmaya hazır olduğunu açıkça belirtti. Bunun Avrupa'da yeni normal olduğunu söylediğim için üzgünüm."

Dış Basın

Stoltenberg, "Eğer (Rusya) güç kullanırsa, bedeli ağır olacaktır" dedi. 

NATO savunma bakanları, "İttifak'ın doğu kısmına ek kara kuvvetleri ve Müttefikler tarafından duyurulan ek deniz ve hava varlıkları konuşlandırarak kuvvetlerin hazır olma durumunu artırdıklarını" belirten bir bildiri yayınladılar.

“Tedbirlerimiz önleyici, orantılı ve tırmandırıcı değil. Olası tüm durumlara yanıt vermek için savunmacı ve caydırıcı duruşumuzu daha da güçlendirmeye hazırız.”