Uzmanlar, kadınları endişelenmemeye çağırdı. Doktor Backmann, aşı verildiğinde lenf bezlerinin geçici olarak büyüyebileceğini, bu nedenle göğüslerin büyümüş gibi hissettirdiğini açıkladı.
BioNTech aşısını yaptıranların önemli bir kısmı, aşının ikinci dozundan sonra daha fazla yan etki hissetmekten şikayet etmektedir. Bu yan etkiler genellikle yorgunluk, baş ağrısı, titreme, mide bulantısı veya kas ağrısı olarak rapor edilmiştir.

BİRÇOK KADIN GÖĞÜSLERİNİN BÜYÜDÜĞÜNÜ YAZDI
Sputnik'in NRK'sine göre 17 yaşındaki Emma, TikTok paylaşımına aşılamadan 2 hafta sonra göğüslerinin çok büyüdüğünü yazdı. Emma bunu paylaştıktan sonra birçok kadın yorumlarda benzer bir durum yaşadığını bildirdi.
“LENF NODLARININ BÜYÜMESİNE NEDEN OLUR”
Uzmanlar, kadınları endişelenmemeye çağırdı. Doktor Heinrich Backmann, aşı verildiğinde lenf bezlerinin geçici olarak büyüyebileceğini, bu nedenle göğüslerin büyümüş gibi hissedildiğini açıkladı.
“Aşı olan kadınların büyük çoğunluğunda görülüyor’’”
Norveç İlaç yöneticisi Steinar Madsen, Backmann'a katılıyor ve “Aşı olan kadınların yaklaşık yüzde 40’nın koltuk altlarında lenf düğümleri genişliyor. Bu yüzden göğüs kısmı biraz dışarı çıkıyor ve büyümüş gibi görünüyor."dedi.
Pfizer'in Norveç temsilciliği, daha önce bu tür tepkilerle karşılaşmadıklarını ancak bu tür olayların yaşanabileceğini duyurdu.