BİREVİM Elâzığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Eurocup Women’da, 3’te 3 yaparak ikinci tura yükseldi. Potanın Perileri olarak tanınan takımımız, Çek Cumhuriyetinde devam eden ligin ilk tur grup maçlarında, son 16 takım arasına kalarak büyük bir başarıya imza attı. 

 

Mahir Orak: “BİREVİM olarak Elâzığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı’na sponsor olmaktaki ilk amacımız, Süper Lig’deki tek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımını, Türkiye ve Avrupa’nın zirvesine ulaşmasına vesile olmaktı. Bu yolda başarıyla ilerlemekten büyük mutluluk ve haklı bir gurur duyuyoruz. Kulüp olarak bölgede, spor kültürünün yaygınlaşması amacıyla farklı branşlarda, 180’den fazla sporcuya hizmet ve destek veriyoruz. Ayrıca kadın olduğu için bölgemizde bazı dezavantajlar yaşayan sporcuları, okul, barınma ve maddi imkanlarla destekleyerek, topluma ve Türk sporuna kazandırmak en önemli hedeflerimizden birisi. Avrupa’da gerçekleşen ve sonuna kadar gideceğimiz bu başarı, bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Eurocup Women’daki bir başka sevincimiz ise, bir diğer Türk ekibi Bellona Kayseri Basketbol’un da son 16’ya kalmasıdır. Kendileriyle final oynamak en büyük dileğimizdi ama her iki takım olarak dünyaya, Türk centilmenliğini ve kadın basketbolunun ulaştığı noktayı bu turda sergileyeceğiz. Kupayı Elazığ’a ve Türkiye’ye getireceğimize inancımız tam.”

 

Birevim Elâzığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Eurocup Women’da, D Grubundaki son maçında, ev sahibi Çekya temsilcisi KP Brno’yu 73-61 mağlup ederek, son 16’ya kaldı. Takım, ilk maçında Rusya temsilcisi MBA Moskova’yı 85-74 ve ikinci maçında Polonya ekibi InvestInTheWest ENEA Gorzow'u da 88-76 yenerek, 3’te 3 ile grup lideri olarak bir üst tura kalmak gibi büyük bir başarı gösterdi.

 

Birevim Elâzığ İl Özel İdare, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 16 turunda, bir diğer Türk ekibi Bellona Kayseri Basketbol ile eşleşti.

 

Orak: Kupayı Elazığ’a ve Türkiye’ye getireceğimize inancımız tam.

Bu başarıyı, tüm dünya olarak içinden geçmekte olduğumuz bu zorlu günlerde Elazığlılara ve tüm Türkiye’ye armağan ettiklerini belirten BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak şunları söyledi: “BİREVİM olarak Elâzığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı’na sponsor olmaktaki ilk amacımız, Süper Lig’deki tek Doğu ve Güneydoğu Anadolu takımının, Türkiye ve Avrupa’nın zirvesine ulaşmasına vesile olmaktı. Bu yolda başarıyla ilerlemekten büyük mutluluk ve haklı bir gurur duyuyoruz. Elbette, bölgemizde tesisleşme ve altyapısıyla örnek teşkil edecek, geleceğin sporcularının yetiştiği bir kulüp, bir marka haline gelinmesine destek vermek bir diğer hedefimizdi ve bu konuda da önemli aşamalardan geçtik. Kulüp olarak bölgede, spor kültürünün yaygınlaşması amacıyla farklı branşlarda, 180’den fazla sporcuya hizmet ve destek veriyoruz. Ayrıca kadın olduğu için bölgemizde bazı dezavantajlar yaşayan sporcuları, okul, barınma ve maddi imkanlarla destekleyerek, topluma ve Türk sporuna kazandırmak en önemli hedeflerimizden birisi. Avrupa’da gerçekleşen ve sonuna kadar gideceğimiz bu başarı, bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Eurocup Women’daki bir başka sevincimiz ise, bir diğer Türk ekibi Bellona Kayseri Basketbol’un da son 16’ya kalmasıdır. Kendileriyle final oynamak en büyük dileğimizdi ama dünyaya Türk centilmenliğini bu turda sergileyeceğiz. Kupayı Elazığ’a ve Türkiye’ye getireceğimize inancımız tam.”

 

Orak ayrıca, tüm bu başarılara liderlik eden kulüp başkanı Mustafa Alpay’a, maddi ve manevi olarak kulüplerinin her zaman yanında Elâzığ Valisi Erkaya Yırık’a, Vali Yardımcısı Abdulkerem ABBASOĞLU’na, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE SPOR KULÜBÜ

2011 yılında kurulan Elâzığ İl Özel İdare Spor Kulübü, 2014-2015 sezonunda ilk olarak maçlarını Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde oynadı. Potanın Perileri, daha sonra Türkiye Kadınlar Basketbol ligi kurulunca (TKBL) Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu lige davet edildi. 3. senenin sonunda (2018-2019 sezonunda) ise Playoff şampiyonu olarak süper lige çıktı.


Hibya Haber Ajansı