"Sürdürülebilir nüfuslar" için çalışan İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olan Population Matters (Population Matters), ödülü "bilinçli" kararları nedeniyle çifte vermeyi seçtiklerini duyurdu.

Harry daha önce İngiliz Vogue'a kendisinin ve Meghan'ın "en fazla" iki çocuğu olacağını söylemişti. Çiftin oğlu Archie, Mayıs 2019'da dünyaya geldi ve onu bu yıl Haziran ayında doğan kızları Lilibet 'Lili' Diana izledi.

Nüfus Sorunları derneği sözcüsü şunları söyledi:

Sussex Dükü ve Düşesi, ailelerini iki çocukla sınırlandırmayı ve niyetlerini kamuoyuna açıklamayı seçerek, çocukları için daha iyi bir geleceğe katkıda bulunur ve diğer aileler için rol model olurlar.

Daha küçük bir aileye sahip olmak, Dünya üzerindeki etkimizi azaltır ve çocuklarımıza, onların çocuklarına ve tüm gelecek nesillere sağlıklı bir gezegende büyümeleri için daha iyi bir şans sağlar.

Sözcü ekledi:

Bu bilinçli kararı verdikleri ve küçük bir ailenin de mutlu bir aile olabileceği konusunda hemfikir oldukları için Dük ve Düşesi takdir ediyoruz.

Harry, iklim değişikliği ve Dünya'nın geleceği hakkındaki endişeleri hakkında birkaç kez halka açık bir şekilde konuştu.

Vogue'un Eylül 2019 sayısında yayınlanan bir röportajda Harry, çocuk sahibi olmanın çevresel etkilerini düşündüğünü belirtti.

Harry konuştu:

Hep buranın ödünç alındığını düşünmüştüm. Ve elbette, hepimiz kadar akıllı veya olmamız gerektiği kadar gelişmiş, gelecek nesillere daha iyi şeyler bırakabilmeliyiz.

Harry, mayıs ayında yayınlanan zihinsel sağlık konulu belgeseli The Me You Can't See'de iklim değişikliğinden dünyanın karşı karşıya olduğu "en acil iki sorundan biri" olarak bahsetti.

Sussex Dükü dedi ki:

Günümüz dünyasında büyüyen çocuklar için oldukça iç karartıcı, değil mi? Nerede yaşadığınıza bağlı olarak ülkeniz ya yanıyor ya da sular altında kalıyor ya da evleriniz ya da ormanlarınız yok oluyor.

Nüfus Önemlidir, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Nüfus Günü nedeniyle Cumartesi günü 10 kişiyi emeklerinden dolayı ödüllendirdi.

Ödülün diğer kazananları arasında, çocuksuz olma tercihini ele alan Olive'in yazarı Emma Gannon, Zimbabwe'de çocuk evlilikleriyle mücadele eden genç bir adam olan Nairashe Maritsa ve Kenya'daki kırsal kadınları destekleme projesinin kurucusu Wendo Aszed yer alıyor.

Her kazanana, seçtikleri bir hayır kurumuna bağışta bulunmaları için 500 £ (yaklaşık 6.000 £) verilecek.