The Sun tarafından yayınlanan belgede Prens Harry'nin kızının kimlik kaydına "Majesteleri" unvanının yanında "Sussex Dükü" ifadesini kullandığını gösteriyor.
Bu gelişme, 36 yaşındaki Prens Harry ve 38 yaşındaki Meghan Markle'ın geçen yıl Ocak ayında "Majesteleri" unvanını artık kullanmayacaklarını söylemelerinin ardından sürpriz oldu.
Markle formalitelerden kaçınmış ve kızı Lilibet'in doğum belgesini Rachel Meghan Markle olarak yazdırmış görünüyor. Markle, oğlu Archie'nin doğum belgesinde hem "Majesteleri" hem de "Sussex Düşesi" unvanlarını kullandı.
Ayrıca Prens Harry'nin annesi Prenses Diana'nın 1 Temmuz'da 60. doğum gününü kutlamak için bir tören için İngiltere'ye gitmesi bekleniyor. Sussex Dükü'nün törende ağabeyi Prens William ile görüşmesi bekleniyor.
Ancak şu anda iki kardeş arasındaki ilişkilerin pek iyi olmadığı yönünde iddialar ortaya çıktı. Kraliyet ailesi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan gazeteci Andrew Morton, Prenses Diana yaşasaydı oğulları arasındaki gerilimden çok mutsuz olacağını söyledi.