Uluslararası barış ve güvenliğin korunması ve bölgede istikrarın desteklenmesindeki önemli rollerinin vurgulandığı haberde, "Görüşmede, krallık ve ABD arasındaki ortaklık, özellikle savunma ve askeri açıdan ele alındığını bildirdi.

Görüşmede iki taraf, bölgedeki son gelişmeler ve iki ülkenin güvenlik ve istikrar için gösterdiği ortak çabaları da ele aldı.

Suudi devlet televizyonunun haberine göre, pazartesi günü Arap Koalisyonu, Kızıldeniz'in güneyinde İran destekli Hussiler tarafından yerleştirilendeniz mayını bulunduğunu ve onu imha ettiklerini açıkladı

Devlet televizyonu koalisyona dayandırdığı haberinde, "Keşfedilen deniz mayını 'Sadaf' tiplerinden yapılmış İran'dır." diye de ekledi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'ndan cumartesi günü yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri ve ABD Hava Kuvvetleri'nin Desert Mirage III adı verilen ortak askeri tatbikatları tamamladığı bildirildi.

SPA'nın aktardığına göre, tatbikatlar uzmanlığı geliştirmeyi, ortak savaşa hazırlık seviyesini yükseltmeyi ve Suudi ve Amerikan güçleri arasındaki iş birliği bağlarını derinleştirmeyi amaçlıyor.