Rusya - Ukrayna gerilimi ile ilgili haber akışı fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ediyor. Dünkü açıklamalar negatif fiyatlamalara neden olurken, bu sabah ABD ve Avrupa vadelileri artıda. ABD vadelilerindeki yükseliş %0,5 - 1 arasında. Bu yükselişte, önümüzdeki hafta ABD ve Rus yetkililerinin Avrupa'da görüşeceği haberi etkili oluyor. Bu gelişme ve beklentilerden iyi gelmeye devam eden son çeyrek finansallarıyla birlikte BIST100 de güne alıcılı bir görüntüyle başlayabilir. Diğer yandan bölgede gerginliğin sürmesi yükselişleri sınırlayabilir ki MSCI Asya Pasifik endeksi halen ekside. Piyasaların jeopolitik haber akışına olan duyarlılığı sürebilir.

 

*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.
 

 

 

 

     

MAKROEKONOMİ

   
Yurt içinde, dün TCMB PPK toplantısı takip edildi. TCMB, politika faizini beklentiler doğrultusunda %14 seviyesinde sabit bıraktı. Geçen yıl son 4 ayda toplamda 500 baz puan faiz indirimine gitmişti. Karar metninde Liralaşmaya ve uzun vadeli TL yatırım kredilerine yönelik vurgu dikkat çekti. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin güçlenerek devam etmesinin, fiyat istikrarı için önem arz ettiği ve ''bu hedefe ulaşmak için uzun vadeli Türk lirası yatırım kredilerinin önemli bir rol oynayacağının değerlendirildiğinin görülmesi'' karar metninin en dikkat çekici kısımlarından biriydi. Bu durum selektif kredi politikalarına ağırlık verilebileceğine işaret ediyor. Ocak sonundaki Enflasyon Raporu'nda Başkan Kavcıoğlu tarafından sık sık ifade edilen ''Liralaşma Stratejisi'nin'' de karar metninde yer bulduğunu görmekteyiz. TCMB'nin, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli %5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceği ifade edilmiş. Alınmış olan kararların birikimli etkilerinin yakından takip edildiği vurgulanırken aslında bekleme modunun sürdüğü işaret edilmiş ve fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla TCMB'nin tüm politika araçlarında kalıcı liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme sürecini yürüttüğü belirtilmiş.
 
Karar metninde dikkat çekenler

Küresel büyüme görünümüne dair temkinli diyebileceğimiz ifadelerin korunduğunu görüyoruz. Küresel enflasyondaki yükselişe dair gerekçelerin de tekrarlandığı ancak özellikle enerjiye ek vurgu yapıldığını görmekteyiz.
Küresel merkez bankalarının para politikası duruşlarına ilişkin de önceki metindeki ifadeler korunmuş.
Yurt içi enflasyonda yakın dönemdeki yükselişte etkili olan faktörlere; ''ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları'' ifadesi ile enerji kalemi eklenirken, küresel gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmelerinin de belirleyici olduğu yinelenmiş.
Enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağı öngörüsü yinelenmiş. Enflasyon Raporu'ndaki enflasyon patikasında TCMB'nin haziran ayıyla birlikte enflasyondaki düşüşün başlayacağını ancak belirgin düşüşün yılın son çeyreğinde olacağını tahmin ettiği görülmüştü.
Dış talebe yönelik olumlu beklenti sürüyor. Kapasite kullanım seviyeleri ve diğer öncü göstergelerin yurt içinde iktisadi faaliyetin, dış talebin de olumlu etkisiyle güçlü seyrettiğine işaret ettiği yinelenmiş. Cari işlemler dengesinin 2022 yılında fazla vereceği öngörüsü sürdürülmüş. 
Ayrıca TCMB tarafından aralık ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri yayınlandı. Buna göre, kısa vadeli dış borç stoku, aralık ayında aylık 1,8 milyar USD artarken, yıllık ise 11,6 milyar USD artışla 125,6 milyar USD seviyesinde gerçekleşti.  

Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verileri kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku ise, aralık ayında aylık 4,1 milyar USD artarken, yıllık ise 17,2 milyar USD azalarak 171,6 milyar USD seviyesinde gerçekleşti. Aralık ayında kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stokundaki aylık artışta, özellikle diğer sektörler kalemindeki ticari kredilerdeki artış etkili olurken, yıllık bazdaki düşüşte de aynı kalemdeki düşüşün etkili olduğu görüldü.
Bir yıl içerisinde ödenmesi gereken dış finansman ihtiyacımız ise, basitçe kalan vadeye göre dış borç stokuna (171,6 milyar USD), cari açık beklentisi eklenerek hesaplanabilmektedir. Bu kapsamda, en son yayınlanan TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nde anket katılımcılarının bu yıl sonu cari açık beklentisi olan 9,5 milyar USD'yi de eklediğimizde elde ettiğimiz 181,1 milyar USD'lik rakam kabaca ihtiyacımız olan dış finansmanı göstermektedir. Dış finansman ihtiyacımız, 2020 yılı sonunda ise 211,2 milyar USD seviyesindeydi.
Aralık 2021 itibarıyla bakıldığında, dış finansman ihtiyacımızın GSYH'a oranının %22,8 seviyesinde gerçekleştiği görülüyor (2021 yılı 3. çeyrek GSYH verilerine göre), burada 2020 yılı sonuna göre yaklaşık 6,7 puanlık iyileşmede, kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku/GSYH oranındaki 4,6 puanlık düşüş ve cari işlemler açığı beklentisi/GSYH oranındaki 1,9 puanlık düşüş etkili oldu.
Diğer yandan, aralık ayında TCMB rezervlerindeki  düşüşün etkisiyle; Kalan Vadeye Göre KVDB/TCMB Toplam Rezervleri, KVDB/TCMB Toplam Rezervleri ve Yurt dışı Şube ve İştirakler Hariç Kalan Vadeye Göre KVDB/Rezerv oranlarında da yükselişler görüldü. Ancak özellikle son dönemde kur korumalı mevduata (KKM) yönelimin artması, özellikle tüzel kişilerin de kendilerine sağlanan vergi avantajının etkisiyle KKM'ye ilgi göstermeleriyle dövizden TL'ye geçmeye başlamaları, ihracatçıların TCMB'ye döviz satışları, reeskont kredilerinin katkısı ve BAE ile gerçekleştirilen swap anlaşması ile TCMB'nin rezervlerinin güçlenme eğiliminde olmasıyla önümüzdeki dönemde söz konusu oranlarda iyileşme görülmesi beklenebilir.

ABD tarafında 12 Şubat haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları, hafif düşüş beklentisine karşın 225 bin kişiden 248 bin kişi seviyesine yükseldi. Böylece, yeni işsizlik maaşı başvuruları ocak ayının ortasından bu yana ilk kez arttı.

ABD'de ocak ayında konut başlangıçları, artan inşaat girdi maliyetlerinin ve uygun nitelikli işçi bulma sıkıntılarının yanında, olumsuz kış şartlarının da etkisiyle aylık %4,1 geriledi. Gelecek döneme ilişkin konut talebinin bir göstergesi olan inşaat izinleri ise ocak ayında %0,7 artarak yükselişini sürdürdü ancak bir önceki aydaki %9,8 artışa göre önemli yavaşlama sergiledi.

Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, TSİ 18'de ocak ayına ilişkin ikinci el konut satışları verisi açıklanacak. İkinci el konut satışlarının ocakta aylık %1,3 gerileyerek düşüşünü sürdürmesi bekleniyor.

Ayrıca TSİ 18.45'te Chicago Fed Başkanı Evans ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller'ın konuşmaları takip edilecek.

Bunun yanında, TSİ 10'da İngiltere'de iç talebin seyrine yönelik işaret verecek olan ocak ayına ilişkin perakende satışlar verisi takip edilecek. 

Öte yandan, Euro Bölgesi'nde TSİ 13'te şubat ayına ilişkin tüketici güveni öncü verisi takip edilecek. 

Yurt içinde ise, TSİ 10'da TCMB tarafından aralık ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonu istatistikleri yayınlanacak. Net uluslararası yatırım pozisyonu kasım ayında bir önceki aya göre 34,8 milyar USD azalışla -220,4 milyar USD seviyesine gerilemişti.

Ayrıca TSİ 10'da ocak ayına ilişkin konut satışları verisi açıklanacak. Aralık ayında konut satışları aylık %26,7 ve yıllık %113,7 artmıştı. Toplam konut satışı aralıkta 226,5 bin olurken, veri setinin gördüğü 2. en büyük veri olmuştu. İpotekli satışlar ise aylık %15, yıllık %209,3 artmıştı.

Bunun yanında, TSİ 10'da şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verisi açıklanacak. Ocak ayı tüketici güven endeksi, kurdaki sakin seyirle birlikte bir önceki aya göre %6,2 artarak 68,9'dan 73,2'ye yükselmiş fakat tarihi ortalamasının altında seyretmeye devam etmişti.

Diğer yandan, TSİ 10'da ocak ayına ilişkin TOBB kurulan ve kapanan şirketler istatistikleri yayınlanacak.
 

ŞİRKET HABERLERİ 

Koç Holding (KCHOL, Sınırlı Pozitif): Koç Holding'in 2021 yılı son çeyrek ana ortaklık net dönem karı 5.775,7mn TL ile ortalama piyasa beklentisi olan 5.480mn TL'nin üzerinde gerçekleşerek iyi bir görüntü sergilemiştir. Beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamında, Yapı Kredi Bankası, Ford Otosan, Tofaş, Tüpraş ve Türk Traktör'ün beklentilerden daha iyi kar rakamları açıklamaları etkili olmuştur. Holding 4Ç2020'de 2.536mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı.

Son çeyrek kar rakamıyla birlikte Holding'in 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı döneminde göre %63,8 oranında artarak 15.192,7mn TL'ye ulaşmıştır.

Logo Yazılım (LOGO, Sınırlı Pozitif): Şirket'in 4Ç2021'deki ana ortaklık net dönem karı 96,3mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın son çeyreğine göre 64,7mn TL artış kaydetmiştir. Piyasanın ortalama kar beklentisi 66mn TL idi. Şirket'in satış gelirleri 4Ç2021'de 281mn TL gerçekleşerek yıllık %36 oranında artış kaydederken, satışların maliyeti %48,4 artışla 47mn TL olmuştur. Buna bağlı olarak brüt kar %33,8 oranında artarak 234mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in brüt kar marjı ise aynı dönemde %83,4 oranında gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın son çeyreğinde brüt kar marjı %84,8 idi. Diğer yandan, faaliyet giderleri 2021 yılının son çeyreğinde 172,6mn TL gerçekleşerek yıllık %23,1 oranında artış kaydetmiştir. Diğer faaliyetlerden 8,8mn TL gider yazmıştır. FAVÖK de %60,3 oranında artışla 83,5mn TL hesaplanırken, FAVÖK marjı 4,5 puan artışla %29,8 gerçekleşmiştir. Şirket, kur farkı ve faiz geliri kaynaklı 51,3mn TL finansman geliri yazdıktan sonra ana ortaklık payına düşen net dönem karı 96,3mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Son çeyrek karı ile birlikte Şirket'in 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %131,1 oranında artarak 264,6mn TL'ye yükselmiştir.

Şok Marketler (SOKM, Nötr): Şirket 4Ç2021'de 9,9mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Piyasanın zarar beklentisi 121mn TL idi. Bir önceki yılın aynı döneminde 163,5mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydedilmişti. Şirket'in satış gelirleri yıllık %34 oranında artarak 7.984mn TL'ye çıkarken, brüt kar %33,6 oranında yükseliş kaydetmiş ve 1.894mn TL'yi göstermiştir. Aynı dönemde operasyonel giderler ise %44,1 oranında artarak 1.401mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden 408,8mn TL (288,3mn TL Rekabet Kurumu cezası) gider kaydeden şirketin faaliyet karı 84,1mn TL'yi göstermiştir. 4Ç2020'de faaliyet karı 310,5mn TL idi. Şirket'in 4Ç2021 FAVÖK'ü ise %13,3 artışla 721,3mn TL olurken FAVÖK marjı 1,7 puan azalışla %9 seviyesinde gerçekleşmiştir. 26,9mn TL yatırım faaliyetlerinden gelir kaydedilirken, şirketin 4Ç2021'deki finansman gideri 228,1mn TL olmuştur. 126,1mn TL'lik vergi gelirinin ardından şirketin ana ortaklık payına düşen net dönem karı 9,9mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Son çeyrek karı sonrasında Şirket'in 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı 2020'ye göre %19 oranında artarak 324,3mn TL'ye yükselmiştir.

Şirket ayrıca 2022 yılı beklentilerini de paylaşmıştır. Buna göre şirket 2021 yılı konsolide cirosunun %45 (+/-%5) oranında artmasını öngörürken, FAVÖK marjını da %9 olarak (+/- %0,5) olarak beklemektedir. Şirket ayrıca 2022 yılı için 1,5 milyar TL'lik (+/- 100mn TL) yatırım harcaması planlamıştır.

Turkcell (TCELL, Sınırlı Pozitif): Turkcell'in 2021 yılı 4. çeyreğe ait ana ortaklık net dönem karı 1.385mn TL ile hem 747mn TL'lik beklentimizin hem de 707mn TL olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada vergi gideri beklentimize karşın, vergi geliri kaydedilmesi etkili olmuştur. 4Ç2020'de şirketin ana ortaklık net dönem karı 1.302mn TL idi. Şirketin 2021 4. çeyrek toplam hasılatı 2020 4. çeyreğe göre %29,5 artışla 10.192mn TL olmuştur. Bu büyüme, temel olarak yapılan fiyat düzeltmeleri ve iyileşen ARPU büyümesi ile genişleyen abone bazından kaynaklanmıştır. Turkcell Uluslararası'nın gelir performansının yanı sıra techfin gelirlerindeki momentum da Grup'un gelir büyümesine katkı sağlamıştır. Toplam maliyetler %27,3 artarken, brüt kar %34,7 artışla 3.096mn TL'ye ulaşmıştır. Brüt kar marjı ise 1,2 puan azalarak %30,4 olmuştur. 4Ç2021 operasyonel giderleri 2020'nin aynı dönemine göre %39,6 artmıştır. 4Ç2021'de diğer faaliyetlerden 4.356mn TL gelir kaydedilmiştir. (4Ç2020'de 578,5mn TL net gider kaydedilmişti.) Böylece, faaliyet karı 4Ç2020'deki 1.109mn TL'den 4Ç2021'de 6.599mn TL'ye yükselmiştir. Diğer taraftan Şirket'in 2021 yılı 4. çeyrek FAVÖK'ü 2020'nin aynı dönemine göre %29,9 artışla 4.212mn TL'ye ulaşmıştır. FAVÖK marjı ise 0,1 puanlık artışla %41,3 olarak gerçekleşmiştir. 474,7mn TL'lik net yatırım faaliyetlerinden gelir, 106,7mn TL'lik TFRS 9'a ilişkin gider ile 63,6mnTL'lik iştiraklerden karlar sonrasında finansman öncesi faaliyet karı 7.030mn TL'yi göstermiştir. Şirketin 4Ç2021 net finansman giderleri 6.645mn TL olmuştur. 4Ç2020'deki net finansman gideri 144,6mn TL idi. 999,7mn TL'lik vergi geliri sonrası, ana ortaklık net dönem karı 4Ç2020'ye göre %6,3 artarak 1.385mn TL olmuştur.

Son çeyrekteki net dönem karıyla birlikte şirketin 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı 5.031mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 2020 yılındaki ana ortaklık net dönem karı 4.237mn TL idi.

Sonuçların ardından Şirket 2022 yılı beklentilerini açıklamıştır. Buna göre, 2022 yılı için gelir büyümesi beklentisi %30 (2021: %23,4), FAVÖK hedefi ise 19 milyar TL'dir (2021:15 milyar TL). Operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranı beklentisi ise %20-21 bandındadır (2021: %21,2).

Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM, Nötr): Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanla, Şirket tarafından yapılması planlanan Uşak Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başlatıldığı duyruldu.

BİM Mağazalar (BIMAS, Nötr): 30 Ekim 2021 tarihli açıklamada Rekabet Kurumu tarafından Şirketin de dahil olduğu beş zincir market ve bir tedarikçi şirkete idari para cezası verildiği duyurulmuştu. Şirkete iletilen para cezası, %25 erken ödeme indiriminden faydalanılarak 718,6mn TL olarak 17 Şubat 2022 tarihinde ödenmiştir. Şirketin sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenecek olan 31.12.2021 tarihli mali tablolarında ilgili para cezası tutarında karşılık ayrılacaktır. Cezanın ödenmesi veya Şirket mali tablolarına yansıtılması cezaya konu suçlamaların kabul edildiği anlamına gelmemekte olup, cezanın iptaline ilişkin ilgili mahkemede yasal süre içinde dava açılacaktır.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket projelerinden, "İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında 448 adet konuta ait yapı ruhsatlarının alındığı açıklanmıştır. 
 
Zorlu Enerji (ZOREN, Nötr): İsrail enerji sektöründeki faaliyetlerinde sinerji yaratmak ve Şirketin stratejik ve kârlı büyümesini desteklemek amacıyla; Şirket İsrail'de "Zador Israel Ltd." unvanlı yeni kurulan bir şirkete 1 NIS sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak iştirak etmiştir. Söz konusu şirket 16.02.2022 tarihinde kurulmuş ve İsrail Ticaret Sicili nezdinde tescil edilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ 

Halka Arz: Sermaye Piyasası Kurulu, Hitit Bilgisayar'ın pay başına 11,50 - 12,50 TL, İnvestco Holding'in pay başına 24,0 TL ve Koleksiyon Mobilya'nın pay başına 1,45 TL'den halka arzını onayladı.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ


Lokman Hekim Engürüsağ (LKMNH): Şirket, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde 27,4mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Geçen senenin aynı döneminde ise 11,7mn TL net dönem karı kaydedilmişti. Şirket'in satış gelirleri 4Ç2021'de bir önceki yılın aynı dönemine göre %41,4 büyüme göstererek 137,4mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in brüt karı da maliyetlerdeki görece düşük artışa bağlı olarak %72,6 artmış ve 38,8mn TL'ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler aynı dönemde %26 artarak 6,2mn TL olurken, diğer faaliyetlerden ise 4mn TL gider kaydedilmiştir.  Böylece şirketin faaliyet karı %68,3 oranında artarken, FAVÖK'ü de%71 artarak 39,3mn TL'ye yükselmiştir. Finansman giderleri ise 5,4mn TL olarak açıklanmıştır. 8,2mn TL'lik vergi geliri elde eden şirketin son çeyrekte ana ortaklık net dönem karı 27,4mn TL olarak gerçekleşmiştir.

4. çeyrek kar rakamlarıyla birlikte Şirketin 2021 yılındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %189,6 artarak 70,2mn TL olmuştur.

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET): Şirket'in 4Ç2021'deki ana ortaklık net dönem karı 12,3mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın son çeyreğine göre %21,8 oranında artış kaydetmiştir. Şirket'in satış gelirleri 4Ç2021'de 25mn TL gerçekleşerek yıllık %27,6 oranında artış kaydederken, brüt kar  %15,2 oranında artarak 9,6mn TL'ye yükselmiştir. Diğer faaliyetlerden 1,2mn TL ve finansman tarafında 1,5mn TL gelir kaydeden Şirket'in son çeyrek karı ile birlikte 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %35,3 oranında artarak 37,5mn TL'ye yükselmiştir.

VBT Yazılım (VBTYZ): Şirket'in 4Ç2021'deki ana ortaklık net dönem karı 21mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın son çeyreğine göre 14,2mn TL artış kaydetmiştir. Şirket'in satış gelirleri 4Ç2021'de 122mn TL gerçekleşerek yıllık %57,8 oranında artış kaydederken, satışların maliyeti %69,8 artışla 106mn TL olmuştur. Buna bağlı olarak brüt kar  %6,8 oranında artarak 15,7mn TL'ye yükselmiştir. 4Ç2021'de faaliyet giderleri %74,6 oranında artarak 6,8mn TL kaydedilmiştir. Diğer faaliyetlerden 7,4mn TL ve finansman tarafında 8,9mn TL gelir kaydeden şirket, 4,4mn TL vergi gideri yazmıştır.

Son çeyrek karı ile birlikte 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %126,4 oranında artarak 34,1mn TL'ye yükselmiştir.

Erciyas Boru (ERCB): Şirket ile yurtdışında yerleşik bir müşteri arasında, farklı çaplarda üretilecek boruların ihracatı ile ilgili olarak toplam bedeli yaklaşık 7,2mn USD tutarında yurtdışı satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların Temmuz 2022'ye kadar gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Kerevitaş Gıda (KERVT): Şirketin 2017 yılında Besler Gıda'nın sermayesini temsil eden payların tamamını satın almasıyla başlayan süreçle birlikte gerek organizasyonel yalınlaşmada gerekse operasyonel alanlarda şirket verimliliğine yansıması beklenen sinerjilerin planlanan olgunluğa ulaşması sonucunda, sermayesinin %100'üne sahip olduğu Besler ile kolaylaştırılmış usulde birleştirilmesine karar vermiştir.

Reysaş GYO (RYGYO): Şirket portföyünde yer alan Kocaeli İl'inde, 31.240 m2 arsa üzerinde bulunan 63.189 m2'lik deponun 2.660 m2'lik depolama alanı "Zanagro Tarımsal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş." ile şirket arasında ek protokol yapılarak 1 seneliğine kiraya verilmiştir. Kiraya verilen depodan 1 senede yaklaşık 600bin TL+KDV gelir elde edileceği açıklanmıştır.

Türk İlaç Serum Sanayi (TRILC): Rusya Direct Yatırım Fonu grup firmalarından Human Vaccine Firması, Türk İlaç Ve Serum Sanayi A.Ş firmasını sputnik light aşısının Türkiye tedarik ve dağıtımı için yetkilendirilmiş partner olarak seçmiştir. Yapılan kontrat ilk etapta 10mn doz aşının tedarik ve satışını kapsamaktadır.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., Sputnik Light aşısının Türkiye'de lansmanı, tescili ve dağıtımı için tek yetkili ortak olmuştur.
 
FAİZ PİYASALARI


Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB dün 22,6 milyar TL'lik (%14'ten, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 216,6 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %2,03 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,95-%2,03 bandında hareketin ardından %1,95 seviyesinden günü kapattı. 

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde kısa ve uzun vadede yatay seyir gözlenirken, orta vadede sınırlı yükselişler gözlendi. Bu kapsamda, günlük bazda kısa ve uzun vadeli tarafta yatay hareket gözlenirken, orta vadeli tarafta 15 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü. 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı