Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasının ardından sular durulmuyor. Git gide artan gerilimler sonrasında piyasalar tarafında riskli varlıklardan çıkış hızlanıp, güvenli limanlara geçiş her geçen gün artıyor.
Pazartesi günü görüşen Rusya - Ukrayna delegeleri arasında anlaşma sağlanamadı. Bugün ise Rusya kanadından yapılan açıklamaya göre ikinci görüşme gerçekleşecek. Rusya kanadına olan yaptırımlar her geçen gün artarken, Rusya tarafı yaptırımlara rağmen geri adım atmıyor. Ülkeler tarafından Belarus'a da yaptırımlar başladı. Rusya'nın yanında gözüken tek ülke olan Belarus, ikinci görüşmeye de ev sahipliği yapacak. Rusya, Belarus dışında hiç bir yerde görüşme yapmayacağını söylemişti.
Enerji fiyatarı da artmaya devam ediyor. Rusya – Ukrayna gerilimi ile birlikte yükselen enerji fiyatları Rusya’nın işine yarasa da global ekonomik dengeleri bozuyor. Rus rublesi değer kaybetmeye de devam ediyor. Ruble'deki sert değer kaybı ile Rusya MB politika faizini 1.050 puan artırarak %20'ye çıkarmıştı. Belarus Rublesi'nin de değer kaybı ile Belarus'ta faizler %9,25'den %12'ye çıkarıldı.
Gümüş tarafına bakıldığında jeopolitik risklerle gümüş tarafında da fiyatlamalar gözle görülür şekilde yukarı seyretti. Şubat ayına 22'li seviyelerde başlayan gümüş fiyatlamaları 25,62'ye kadar yükseldi. Son günlerde Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin endişelerin azalmasıyla ve 25,50 direncinin geçilememesiyle Gümüş'te geri çekilmeler yaşandı.
 
Fiyatlamalar Fibonacci %50 ve %38,2 düzeltme seviyelerinin geçtiği 23 dolar ile 25,65 dolar seviyeleri arasında yön arayışını sürdürüyor. 25,47 seviyesi kısa vadeli direnç, 23,92 seviyesi kısa vadeli destek olarak ön plana çıkıyor.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı