Piyasa Gündemi

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri dün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmelerden sonra gelen yapıcı açıklamalar ve pozitif mesajlar küresel risk iştahını destekledi. Rusya Savunma Bakanlığı da diyalog için Kiev ve Çernihiv’de operasyonların duracağını açıkladı. Müzakerelerin ve diplomatik çözüm arayışının devam etmesi önemli olurken, jeopolitik gelişmeler ve haber akışları risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürmektedir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    12:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek
•    15:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki görüşmesinin ardından gelen yapıcı açıklamalar risk iştahını desteklerken küresel hisse piyasalarında alımların güç kazandığı görüldü. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve yurt dışı piyasalarda etkili olan pozitif seyrin katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %1,57 oranında yükselişle 2.206,50 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1'leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,64 – 14,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 14,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerdeki zayıf seyir, dün yurtdışı piyasaların desteği ve Ukrayna ile Rusya arasında İstanbul’da devam eden müzakerelerin olumlu seyri ile yerini alımlara bıraktı. Dünkü alımlarla birlikte endeks geçtiğimiz haftaki zirvelerini geçerken, bu yükselişin hacim artışı ile birlikte gelmesi de olumlu oldu. Endeksin kısa vadede 2.203 üzerinde kalması pozitif görünümün devamı açısından önemli olacaktır. Dünkü gün içi zirve olan 2.220’nin aşılması ile birlikte bugün gün içinde alımlar yeniden hız kazanabilir.  Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 2.203 üzerinde 2.261 tarihi zirveler öncesinde izleyeceğimiz ara direnç konumunda bulunuyor. 2.261’in geçilmesi endekste yeni zirve görülme olasılığını artıracaktır.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

EPDK, elektrik üretim santralleri için azami uzlaştırma fiyatını belirledi. Buna göre, doğalgaz ve ithal kömür santralleri için tavan fiyat 2.500 TL/MWh (171 USD/MWh), diğerleri için 1.200 TL/MWh olarak belirlenmiştir. Bu kararla, enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesi hedeflenmektedir. (NÖTR)

EMLAK KONUT / EKGYO 29.03.2022 12:49:10 (1) İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi sözleşmesi kapsamında geliştirilen Büyükyalı projesinde yer alan 368 adet bağımsız bölüm, KDV Dahil 2.908.317.000 TL toplam bedel ile vadeli olarak Yüklenici Özak Yenigün Ziylan İş Ortaklığı tarafından satın alınmıştır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı