Saddam Hüseyin'in oğlu Uday'la kısa bir süre evli kalan Sevim Torun'un Türkiye'ye kaçtıktan sonra dünya getirdiği oğlu Mesut Uday Hüseyin, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'in Irak'a yaptığı ziyareti eleştirerek tepki gösterdi.

Mesut Uday sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Papa’nın işgal altındaki Irak’ı ziyareti, Vatikan’ın Irak’ın işgalini ve yok edilmesini planlayan ve onaylayan bir taraf olduğunu kanıtlıyor.'' ifadelerini kullandı.

Uday Hüseyin, Papa'nın Irak ziyaretini FETÖ oluşumuna benzettiği  paylaşımında, ''Papa'nın İsrail üzerinden Irak'a ziyareti "Dinler Arası Dialog" (FETÖ de bu projeyle bilinmişti) başlığıyla bu ziyaret Irak'ı bölmeyi mi amaçlıyor? Yahudiler (500 civarında) Kerkük'te (Petrol kenti!!) dağ, taş, arazi ne varsa satın aldılar Barzani yardımıyla. Bilin istedim!'' diyerek ytepki gösterdi.

Papa'nın Saddam zamanında Irak'ı ziyaret etmemesini de eleştiren Mesut Uday, ''Papalardan herhangi biri 40 yıllık Saddam iktidarında da Irak'ı ziyaret etseydi ya.'' dedi.

Papa'nın ziyaretine yönelik yapılan karşılama hazırlıklarına da değinen Mesut Uday Hüseyin, çimlerin boyandığını belirttiği bir video paylaşarak, ''Dolandırıcılığın onlara nereden ulaştığını izleyin.. Bağdat'taki yozlaşmış hükümet, Papa'nın Bağdat Sarayı'na gelmesinden önce çimler yeşile boyanıyor.'' dedi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com