İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Şehitliği ziyaret eden Türkkan burada düzenlenen anma törenine katıldı.

Çanakkale Şehitlerini anma töreninde yaptığı konuşmada; "Her siperde ayrı bir destan yaratan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış, tarihin sayfalarına da o meşhur sözü, ‘Çanakkale Geçilmez.’ sözünü bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.” diyen Türkkan, Çanakkale’nin, tarihin akışını değiştirecek bir kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk Milleti’ne armağan ettiğini  söyledi. 

Türkkan, “Çanakkale, Cumhuriyet’e giden yolda döşenen ilk taştır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de söylediği gibi, medeniyet yolunun taşlarını yalnızca cesurlar döşer.Ve Çanakkale; işte o cesaretin ta kendisidir.” dedi.

VATAN KAYBETMEK ÇANTA KAYBETMEYE BENZEMEZ

“Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Vatan kaybının ne olduğunu iyi bilirim.” hatırlatması da yapan Türkkan;  “Vatan kaybetmek çanta kaybetmeye benzemez.” diyerek şehit ve gazilerin ülke savunmasında taşıdığı role dikkat çekti.   

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE KAHRAMANKAZAN 9 EVLADINI ŞEHİT VERDİ

Bingöl'de şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a Türkiye'nin dört bir yanından tepki yağmıştı.
Lütfü Türkkan, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini de hatırlattı Kahramankazan’ın ilçe olarak önemine vurgu yaptı:

“Bu ülke, 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız hain darbe girişimi sırasında 251 şehit verdi.Bu darbe girişimine direnen, demokrasiden ödün vermeyen Kahramankazan da o gün ne yazık ki 9 vatan evladını kaybetti, 92 kardeşimiz de gazi oldu. Bu nedenle de ilçenin adı Kahramankazan olarak değiştirildi. Kahramankazan’ın bugüne kadar verdiği tüm şehitlerine Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

ŞEHİT AİLELERİNE TÜRKKAN TARAFINDAN PLAKET VERİLDİ

Konuşmasının ardından Kahramankazan’ın üç şehit ailesi ve bir gazisine Türkkan tarafından plaket takdim edildi.

2010 yılında Hakkari Şemdinli'de şehit düşen Piyade Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın babası Yaşar Pazar’a

2016 yılında Hakkari'de şehit olan Jandarma Er Tunahan Doktur'un babası Mustafa Doktur’a

Ve 15 Temmuz darbe girişiminde Kahramankazan’da şehit olan Ümit Güder’in kızı Figen Yeltepe’ye Türkkan tarafından anma plaketi sunuldu. 

Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel de Türkkan’ın elinden plaket aldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan şehit mezarlarına tek tek karanfil bıraktı ve şehitler için Fatiha okudu.


Hibya Haber Ajansı