Semra Polat, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi merkezli hizmet veren Kürdistan24 (K24) haber kanalının Suriye'nin kuzeyinde hizmet vermekte olan basın ofisinin hiçbir geçerli gerekçe gösterilmeksizin kapatılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Polat, basın ve medyanın haber yayma özgürlüğünün ihlal edilmesinin en bariz örneklerinden birinin daha Suriye'nin kuzeyinde yaşandığını belirterek, uluslararası kamuoyunu bu yanlış uygulamaya yönelik harekete geçmeye çağırdı.

Semra Polat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kürdistan24 ofisinin kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Kurdistan24'ün Rojava'daki ofisine hiçbir geçerli gerekçe gösterilmeksizin kilit vuruluyor. K24'ün Suriye'nin kuzeyindeki ofisinin baskı ve zorbakıla kapatılması, basın özgürlüğüne yönelik ağır ve ciddi bir hak ihlalidir. Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili tüm dünyaya haber akışı sağlayan basın ve medya kuruluşlarının sürdürülebilir olması imkansız hale gelmiştir. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası basın örgütlerini ve kamuoyunu K24'e ait Suriye'nin kuzeyinde bulunan basın ofisinin kapatılmasını kınamaya davet ediyorum. Bu yanlıştan dönülmesi noktasında harekete geçilmesi gerekmektedir. Sivil Düşünce Haber Portalı olarak tüm hak ihlallerinin karşısındaki duruşumuzu yineliyor ve K24'e yönelik uygulanan sansürün ve tüm basın ihlallerinin karşısında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz."