Semra Polat, Seyfi Uzunkök'ün sorularını yanıtladı. Uzunkök, Afganistan'a asker gödnerilmesi halinde Türkiye'nin durumunu sorması üzerine Polat şu yanıtı verdi:

“Osmanlı döneminden itibaren baktığımızda, Afganistan’ın o günden bugüne kadar varlığını sürdüren devlet olduğunu görürüz. Osmanlıya ilhak olmamış fakat, özellikle Osmanlı’nın yıkılma döneminde gönderdiği maddi yardımlarla İş Bankası’nın kurulmasını sağlayan Müslümanların yaşadığı bir ülke Afganistan. Din birliğimizin olduğu, Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bir ülke.Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı NATO zirvesinde ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmede elinde kozlar vardı. Bu kozlar arasında Afganistan da vardı. ABD 20 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürdüğü Afganistan’da büyük yıkımlar bırakarak askerlerini geri çekiyor. Taliban ve El-Kaide arasında süregelen çatışmalar, ABD’nin varlığıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Geçtiğimiz günlerde Afganistan eski cumhurbaşkanı Karzai yaptığı açıklamada, ABD’nin büyük bir enkaz bıraktığı ülkede arkasına bakmadan askerlerini geri çekmeye başladığını söyledi. Pakistan Başbakanı İmran Han da açıklamasında, ülkesini ABD üssü olarak kullandırmayacaklarını ve Afganistan’da karşılıklı anlaşmanın yapılmaması halinde Taliban ülke yönetimine geçerse daha fazla kan dökülmesine neden olacağını söyledi. Türkiye, bölge ülkelerin desteğini almadan Afganistan’da ne yapabilir? Hiçbir şey yapamaz. Bölge ülkelerin de desteğini alarak Afganistan’a gidebilir. ABD yıllardır bu coğrafyada terör örgütleri üzerinden vekalet savaşı yürütüyor. Türkiye de geçmişte Kore’ye asker gönderdi. Çok sayıda şehit ve gazi verdik. Ne için? ABD için. Afganistan’da da aynı durumla karşı karşıya kalabiliriz.”