NordLocker tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2018-2020 yılları arasında Apple, Amazon, Twitter ve Facebook gibi teknoloji devlerini de hedef alan siber saldırılarda 26 milyon kullanıcının bilgisi çalındı.
2018-2020 yılları arasında birçok sosyal medya ve teknoloji devinin sitesi hackerların hedefi oldu. Siber saldırılarda, ödeme bilgileri de dahil olmak üzere önemli bilgilerin 3.25 milyon Windows yazılım cihazında 26 milyon hesap elde edildiği belirtildi.
NordLocker tarafından yayınlanan bir rapora göre, tanımlanamayan, Truva atı tipi bir kötü amaçlı yazılım, 2018 ile 2020 arasında 26 milyon oturum açma kimlik bilgisi de dahil olmak üzere dosyaları çaldı. Kurbanların web kameralarının kötü amaçlı yazılımlar tarafından ele geçirildiğini gördü ve kullanıcıların ekran görüntülerini aldı.
Bilgisayar korsanları; Amazon, Apple ve Facebook gibi platformlar da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya ve teknoloji devlerine siber saldırı düzenledi.
3,25 milyondan fazla cihazda açılan girişlere yapılan saldırıda 26 milyonu aşkın kullanıcının ödeme bilgileri dahil tüm hesap bilgileri çalındı.
Siber güvenlik sağlayıcısı NordLocker tarafından duyurulan kötü amaçlı yazılım saldırısı, Windows işletim sistemli bilgisayarları hedef aldığını ortaya çıkardı.
Olayı araştıran siber güvenlik uzmanları, çalıntı kişisel bilgilerle dolu 1,2 terabaytlık bir veritabanı olduğunu belirtiyor.
Diğer yandan kullanıcı hesapları hedeflenen diğer şirketler arasında eBay, Instagram, Netflix, Paypal, Roblox, Steam, Twitch ve Twitter yer alıyor.