Yayımlanan yeni risk haritasında 100 binde 275,31'lik oranla, vaka artışında Türkiye 5'inci, Marmara Bölgesi'nde ise ilk sırada yer alan Yalova'da misafir ağırlamaya kısıtlama getirildi. Denetimlerde fazla misafiri tespit edilen ev sahibine ceza kesilecek.

Dünyada eşi olmayan uygulamayla, şehirde HES kodu uygulaması da her alanda hayata geçirildi.

Yalova Valisi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, kamu kurumları ve eğitim kurumları ile kafe, lokanta, restoran, berber, nikah salonu gibi mekanlara girişlerde HES uygulaması zorunluluğu getirildi.

Yarından itibaren geçerli olmak üzere, İDO'yla Yalova'ya gelişlerde emniyet ve sağlık personelinden oluşan ekip, gemideki yolcuların ateşlerini ölçerek HES kodu kontrolü uygulayacak. Taksiciler de müşterilerinin ateşini ölçerek, HES kodu kontrolü yapacak.

Şehirde dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama getirilerek, ev ziyaretlerine de kısıtlama uygulandı. Evler, ziyarete gelecek kişi sayısını sınırlandırmak amacıyla filyasyon ekipleri ile varsa yöneticiler tarafından denetlenerek kalabalığın tespit edilmesi halinde ceza uygulanacak. Bu denetimlerde personel, yaptırılacak özel kıyafetler giyecek.