Bakanlık, üç ülkeye gidiş-dönüş uçuşların 4 Temmuz Pazar günü saat 23.00'te askıya alınacağını söyledi. Bu tarihten sonra Krallığa gelen herkesin, Suudi vatandaşı olsun ya da olmasın kurumsal karantinaya girmesi gerekecek. Mevcut kurallara uygun olarak, daha önce dönen Suudi vatandaşları dönmeyecek. Afganistan'dan girişler de askıya alındı.

Kısıtlamalar, Suudi Arabistan'a varmadan en az 14 gün önce herhangi bir ülkeyi ziyaret edip oradan ayrılan veya Krallığın seyahat yasağı uyguladığı diğer herhangi bir ülkeyi ziyaret eden yabancılar için geçerli değildir.

Suudilere, COVID-19'a karşı aşı olmaları veya virüsü kaptıktan sonra iyileşmeleri koşuluyla 17 Mayıs'tan itibaren Krallık dışındaki belirli ülkelere seyahat etme izni verildi. Aşının sadece ilk dozunu almış olanların seyahat etmeden önce 14 gün beklemeleri gerekmektedir. Enfeksiyondan kurtulanlar, uçmadan önce negatif test ettikten sonra altı ay beklemelidir.

Ocak ayında Suudi Arabistan, uluslararası uçuşların askıya alınmasının kaldırılacağı tarih olarak 31 Mart'ı belirledi, ancak daha fazla insanın aşılanmasına izin vermek için bu tarih ertelendi.

Krallıktaki sağlık yetkilileri Cuma günü 1.338 yeni teyit edilmiş COVID-19 vakası ve 16 ek ölüm bildirdi.

 

(Dış Basın)