Suudi Arabistan'daki yetkililer, ülkenin petrol zengini doğu bölgesi ile güneydeki Necran ve Jazan şehirlerini hedef alan üç balistik füzeyi ele geçirdiklerini söyledi.

Cumartesi günkü saldırıların sorumluluğunu hemen kimse üstlenmedi, ancak Yemen'de Husilerle savaşan Suudi liderliğindeki koalisyon, İran ile uyumlu isyancı grubu suçladı.
Herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Konuya aşina bir kaynak Reuters haber ajansına, doğu bölgesini hedef alan füzenin Dammam şehri üzerinde önünün kesildiğini söyledi.

Savunma bakanlığından yapılan açıklamaya atıfta bulunan resmi SPA haber ajansı, Dammam banliyö mahallesine saçılan füze şarapnelinin iki Suudi çocuğu yaraladığını ve 14 evde hafif hasara yol açtığını söyledi.

Daha önce koalisyon, Suudi Arabistan'a giden yolda üç patlayıcı yüklü insansız hava aracının ele geçirildiğini bildirmişti.


Saldırılar, bir insansız hava aracının güneydeki Abha Uluslararası Havalimanı'na düşmesinden dört gün sonra gerçekleşti, sekiz kişi yaralandı ve bir sivil uçağa hasar verildi.

Yemen'deki Husiler, Suudi petrol tesislerine yönelik hava saldırıları da dahil olmak üzere krallığa düzenli olarak insansız hava araçları ve füzeler fırlatıyor. Suudi Aramco'nun doğudaki iki fabrikasına Eylül 2019'da düzenlenen saldırı, ülkenin petrol üretiminin yarısını geçici olarak durdurdu.

Konuya yakın bir kaynak Cumartesi günü Reuters'e, devlet kontrolündeki petrol devi Aramco'nun sahip olduğu tesislerde herhangi bir etki olmadığını ve saldırının Aramco'nun tesislerinin dışında gerçekleştiğini söyledi.

SPA'dan yapılan açıklamada, "Savunma Bakanlığı, uluslararası insancıl hukuka uygun olarak, topraklarını ve yeteneklerini korumak ve sivilleri korumak için bu tür düşmanca ve sınır ötesi saldırıları durdurmak için gerekli ve caydırıcı önlemleri alacaktır." Dedi. . Dedim. . Dedim. . Dedim.

Suudi liderliğindeki askeri koalisyon, Husilerle savaşan Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi'nin devrik hükümetinin güçlerini destekleyerek 2015 yılında Yemen'e müdahale etti.

Ezici çatışma on binlerce can aldı ve milyonlarca insanı yerinden etti ve Birleşmiş Milletler'in dünyanın en kötü insani krizi olarak adlandırdığı şeye yol açtı.


BM savaşın sona ermesi için bastırırken, Husiler herhangi bir ateşkes veya müzakereden önce 2016'dan beri Suudi ablukası altında kapalı olan Sanaa havaalanının yeniden açılmasını talep etti.


BM'nin yeni Yemen elçisi Hans Grundberg, resmi olarak Pazar günü görevine başlıyor.

(Çeviri Haber-Dış Basın)