Cumartesi akşamı, ekonomik yapılanmada yeni bir dönem olan Vizyon 2030'un 5 yıllık geçişi hakkında medya ile bir diyalog oturumunda vizyon programlarından sorumlu 4 bakanla konuştu.

Al-Khatib, bütçesinin 60 milyar riyalden (16 milyar dolar) fazla olduğunu ve 17 farklı sektörün buna bağlı olduğunu belirtti.

Al-Khatib, Suudi Arabistan'ın İspanyol ve İtalyan Süper, Dakar Rallisi, Formula E gibi birçok spor etkinliğine ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

En son manşetler için, Google Haberler kanalımızı bize veya uygulama üzerinden takip edin.

Bakan, koronavirüs salgınıyla uğraştıktan sonra faaliyetlerin yeniden başlaması konusunda iyimser olduğunu sözlerine ekledi.

Krallık'ta eğlence sektöründe 1000 küçük ve orta ölçekli inşaat işletmesinin önünü açacak vizyonların ve programların bir sunumunu ekledi.

Turist vizesi tanıtımını değerlendiren Al-Khatib, Krallığın koronavirüs salgını başlamadan 3 ay önce Suudi Arabistan dışından gelen ziyaretçilere 450 bin vize verdiğini sözlerine ekledi.

Oturuma Sağlık Bakanı Tawfiq al-Rabiah, Maliye Bakanı Mohammed al-Jadaan ve Kraliyet Mahkemesi Danışmanı Mohammed el-Tuwaijri katıldı.

Vizyon 2030
Başlangıcından beş yıl sonra, Suudi Ekonomi ve Kalkınma İşleri Konseyi, Krallığın 2030 Vizyonu ile şimdiye kadar elde edilenleri gözden geçirdi: derin ve kolaylaştırıcı altyapı; kurumsal ve yasal yapılar inşa etmek; Genç girişimleri takip etmek, bir sonraki aşama odak noktasındaki uygulamaları takip etmek, başarılarını ilerletmek, vatandaş ve özel sektör katılımını daha da geliştirdiklerini duyurmak.

Suudi Vizyonu 2030'un başından bu yana Suudi Arabistan'a doğrudan yabancı yatırım akışı 17.625 milyar riyale ulaşırken, Suudi Vizyonu 2030'un başından bu yana Suudi Arabistan'a doğrudan yabancı yatırım akışı vizyonun başlamasından önceki 5,321 milyardan yüzde 331 arttı. 17.625 milyar riyale ulaştı. Özellikle NEOM, Qiddiya, Kızıldeniz projeleri ve diğerleri gibi projeleri başlatmak.