Dolar/TL

Dolar / TL 8,45 seviyesinden işlem görüyor.
Küresel piyasalardan bağımsız olarak Orta Vadeli Program’da da yılsonu enflasyon tahmininin TCMB tahmininden 200 baz puan yüksek olması nedeniyle MB’nin sıkı para politikasına yakın vadede devam etmesi beklentisi sonrasında 8,25’lere kadar geri çekilen kur bugün 8,48 seviyesini test etti.
TCMB Başkanı Kavcıoğlu Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Toplantısında konuştu. Kavcıoğlu; ‘’ Ağustos ayında yıllık enflasyon gıda grubunda oldukça belirgin artarken, hizmet grubunda sınırlı yükseldi, diğer ana gruplarda geriledi . Son çeyrekte gıda dışı enflasyonun manşet enflasyonun altında kalmasını bekliyoruz. Bizim de para politikamız Dünya ile birlikte beklenen enflasyon ve çekirdek enflasyonu takip etme yönünde. Bizim parasal duruşumuzun enflasyonun yılın kalan döneminde düşmesi noktasında etkili olacağını düşünüyorum . Bütün beklentimiz ve politikamız enflasyonun yılın son çeyreğinde düşeceği yönünde.’’ dedi.
Kavcıoğlu’nun çekirdek enflasyon vurgusu ve para politikası söylemleri sonrasında 23 Eylül’de faiz indirimi olabileceği sinyalleri sonrasında kur 8,48’lere kadar yükseldi.
Dolar / TL’de yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,55 – 8,62 – 8,70 seviyeleri direnç olarak, geri çekilmelerde ise 8,40 – 8,24 destek seviyeleri olarak takip edilecek.
 

Dolar / TL & BİST100 Grafik

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı