Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar değerinde kripto parayla yurt dışına kaçması üzerine kırmızı bültenle arama emri çıkarılmıştı. Özer'in 2020 eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile 'Hoppara' adlı bir şirket kurduğu ortaya çıktı.

Türkiye Çiftlik Bank "Tosuncuk" vurgununun ardından şimdi de Thodex vakası ülkenin gündemine oturdu. Kripto para borsasına yatırım yapan kişilerin şikayeti üzerine ortaya çıkan dolandırıcılık olayı, en büyük dolandırıcılık faaliyetlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Thodex'te işlemlerin durdurulması ve savcılığın başlattığı soruşturmanın ardından kripto paraya olan güven de neredeyse kalmadı.

MHP'Lİ VEKİL SANCAKLI'NIN OĞLUYLA ORTAK ŞİRKET KURMUŞLAR

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar değerindeKİ kripto parayla yurtdışına kaçtığı iddiasının ardından geride binlerce mağdur bıraktığı anlaşıldı.

Özer'in 2020 Eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak bir şirket de kurduğu ortaya çıktı. İkilinin birçok bakanı makamında ziyaret ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, "Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" demişti.

SANCAKLI'NIN EŞİ İNTİHAR ETMİŞTİ

Saffet Sancaklı iel evli olan Hülya Sancaklı, 2017 yılında, “Duygum, Mertim beni affedin. Tükendim. Tüm sevdiklerimden özür dilerim” yazılı not bırakarak silahla intihar etmiş ve yaşamını yitirmişti.