Eski ABD Başkanı Donald Trump, ayrı yaşadığı yeğeni Mary Trump ve The New York Times'a, gazetenin Pulitzer ödüllü mali soruşturması için vergi beyannamesi almak için "sinsi bir komplo" planladıklarını iddia ederek 100 milyon dolarlık dava açtı. .

New York Dutchess County'de açılan dava, New York Times muhabirleri Susanne Craig, David Barstow ve Russ Buettner'in "Donald J Trump'ın gizli vergi kayıtlarını elde etmek için kapsamlı bir haçlı seferi yürüttüklerini" söylüyor.
Sanıkların "kişisel bir kan davası tarafından motive edildiğini" iddia eden sanıklar, "kendi çıkarları için kullandıkları gizli ve son derece hassas kayıtları elde etmek için sinsi bir komplo kurduklarını ve kamu çalışmalarını yanlış bir şekilde haklı çıkardıklarını" iddia ediyorlar.

New York Times ve üç gazeteci, Pulitzer Ödülü Kurulu'nun "varlık iddialarını reddettiğini ve vergi kaçakçılığıyla dolu bir ticaret imparatorluğunu ortaya çıkardığını" söylediği Trump ailesinin maliyesi üzerine yaptıkları soruşturma nedeniyle 2019'da Pulitzer Ödülü'nü kazandı.

Gazete, Trump'ın babasının emlak imparatorluğundan - modern anlamda - 400 milyon dolardan fazla para aldığını ve bunun çoğu sahte vergi planlarıyla yapıldığını bildirdi.

Mary, 1981'de alkolizmden kaynaklanan komplikasyonlardan ölen en büyük Trump kardeşi Fred Trump Jr.'ın kızıydı.

Hiç bitmeyen 2020 anılarında, Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yaptı, New York Times, soruşturmasının birincil kaynağının bu olduğunu açıkladı.


Vergi beyannamelerinin açıklanması ABD başkan adayları için rutin hale gelmesine rağmen, Trump defalarca mali kayıtlarını halktan korumaya çalıştı.

Vergi belgeleri, Trump ve iş anlaşmalarına ilişkin birçok soruşturmada rol oynadı. Son zamanlarda, ABD Adalet Bakanlığı, İç Gelir Servisi'ne (IRS) Trump'ın iadelerini bir Kongre komitesine devretmesini emretti.


Trump ayrıca New York'ta vergi kaçakçılığı ve Trump Örgütü'nün mali faaliyetleriyle ilgili diğer suistimal iddiaları nedeniyle soruşturma altında.

'Bence o bir kaybeden'
Trump'ın 27 sayfalık davası, New York Times muhabirlerinin "yeğeni Mary L Trump'ı acımasızca aradığını ve onu avukatının ofisinden kasetleri kaçırmaya ve The Times'a teslim etmeye ikna ettiğini" iddia ediyor.


Times muhabiri Craig, erken saatlerde attığı tweette, "Mary Trump'ın kapısını çaldım. O açtı. Sanırım buna gazetecilik diyorlar." dedi.

Dava 2001 yılında Donald Trump'ın babası Fred Trump Sr. tarafından açıldı. Mary Trump tarafından bilgilerle açıldı.

Trump, yeğeninin kitabından elde edilen tüm gelirle birlikte 100 milyon dolarlık tazminat ve tazminat istiyor.

NBC tarafından alıntılanan bir açıklamada Mary Trump, amcası hakkında "Bence o bir kaybeden ve elinden gelen her şeyi duvara fırlatıyor" dedi.

(Çeviri Haber-Dış Basın)