Açıklamada, hükümeti eleştiren gazetecilerin tutuklanmasından endişe duydukları, tutuklu gazetecilere yönelik tutumun endişe verici olduğu belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Kays Said'e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Amir İyad'ın serbest bırakılmasının gerektiğini açıkladılar.

Tunus'ta ulusal televizyon kanalı Zeytune'den Emir İyad, programında "Cumhurbaşkanı Kays Said'e hakaret ettiği" gerekçesiyle 3 Ekim'de askeri mahkeme tarafından tutuklandı.

Zeytune televizyonu dün güvenlik güçleri ve Bağımsız Görsel-İşitsel İletişim Yüksek Kurulu üyeleri tarafından basıldı ve stüdyodaki teknik donanıma el konuldu.

BASINA YÖNELİK BASKILAR PROTESTO EDİLDİ

Tunus Gazeteciler Sendikası tarafından dün yapılan açıklamada, Tunus Cumhurbaşkanı Said'in kararlarının ardından basın üzerindeki baskının arttığına ve bu durumun endişe verici olduğu açıklandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'den hak ve özgürlüklerin korunmasına ilişkin daha önce verdiği sözleri yerine getirmesi istendi.

Cumhurbaşkanı Said, diktatörlük rejimi kurmak ve hak ve özgürlüklere zarar vermek niyetinde olmadığını defalarca dile getirdi.