Türkiye'yi dünyaya tanıtmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kurduğu 'Go Türkiye' adlı sosyal medya hesabından paylaşılan video büyük tepki çekti. Videoda turistler hiçbir önlem almazken, çalışanların "Ben Aşılıyım" ingilizce yazılı maske taktıkları görülüyor. 

"BAYRAMI ZEHİR ETTİNİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, videoya tepki gösterdiği sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, erdoğan ile Ersoy'u etiketleyerek, "Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu" diyerek tepki gösterdi.

 

 "REZİLLİK"

İYİ Parti Lideri Meral Akşener de Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaştımda, "Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun." sözleriyle tepki verdi.

"MİLLETİ AŞISIZ BIRAKTILAR"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya Twitter hesabı üzerinden, "Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda. Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez" tepkisinde bulundu.

 

BAKANLIKTAN GERİ ADIM

Videoya yönelik tepkilerin artması üzerine Kültür Ve Turizm Bakanlığı hesabından kaldırıldı.