CumhurbaşkanıErdoğan, dün akşam Bakü yerleşkesi Fuzuli'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı. İki lider daha sonra birlikte Şuşa'ya gittiler.Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa'da resmi törenle karşılandı. Şuşa Valiliğinde bir araya gelen iki lider, "Şuşa Deklarasyonu"nu imzaladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de katıldığı NATO Liderler Zirvesi'nin ardından dün akşam Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şuşa'daki programları öncesinde Fuzuli'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı.
Erdoğan ve Aliyev Şuşa'ya hareket ederken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yol boyunca bölgede yürütülen imar ve inşaat çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi.
Fuzuli'nin ardından Şuşa'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev tarafından Şuşa Valiliği'nde resmi törenle karşılandı.
Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından Aliyev ile görüşmek üzere Şuşa Valiliği'ne gitti.
Şuşa Valiliği'nde bir görüşme gerçekleştiren iki lider, daha sonra "Şuşa Deklarasyonu"nu imzaladı.
Anlaşmaların ardından Aliyev, “Bugün bizim için önemli bir gün. Tüm Azerbaycan adına Şuşa'da kardeşimi selamlamak istiyorum" dedi.
Aliyev, "İttifak konusunda imzaladığımız anlaşma ilişkilerimizi en üst düzeye çıkardı" diyen Aliyev, "Bu anlaşma gelecekteki işbirliğimizin garantisidir" dedi.
Aliyev, "Bu aşama ve Şuşa'dan gelen mesajlar tüm dünyada yankı uyandıracak" dedi ve "Bundan sonra yan yana duracağız" dedi.