Camide polis ve bekçilerin ibadet edenlere yönelik biber gazlı müdahalesi sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu.

Koronavirüs salgını ile mücadelede Türkiye genelinde 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan tam kapatma uygulaması başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından bazı tedbirler yayınlanırken, koronavirüs tedbirleri ile camide vakit geçirme ve Cuma namazı yasaklandı.



İtifak ibadetini yapmak isteyenler birçok ilde camilerde ibadet etmeye başladı. Gaziantep'tekiler ise gittikleri camilerde kolluk kuvvetlerinin engeliyle karşılaştı. Olayları sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi.

Paylaşılan görüntüde, bir polisin talimat verdiği, bekçilerin ise ibadet etmek isteyenlere biber gazı sıktığı görülüyor. İbadet edenlere biber gazı sıkılmasının ardından dışarı çıkarılarak polis aracına bindirilerek gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

İtifak, Allah'ın rızasını kazanmak için camide kalmak ve belli bir ahenk içinde ibadet etmek 10 Ramazan oğlunun üzerinde yapılır.

İsrail zulmünü aratmayan görüntüler

İsrail'in Mescidi Aksa'da ibadet etmek isteyen Filistinli Müslümanlara sert müdahalelerde bulunarak dışarı çıkarmasının bir benzeri de Türkiye'de yaşandı. Koronavirüs bahanesiyle Müslümanların ibadet etmeleri yasaklanırken, ibadet etmek için camilere gidenlere ise polis müdahalesiyle biber gazı sıkılarak özgürlükler kısıtlanıyor.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı
sivildusunce.com