İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının bir terör eylemi olduğunu belirterek, "Maalesef şehit ve yaralılarımız var" açıklamasında bulundu.

Olay yerinde çatışmalar hala devam ederken, saldırganların içeride bulunduğu ve rehinelerin olduğu bilgisi geldi. Bölgeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi. Habertürk muhabiri Serkan Şimşek, saldırganların içeride olduğu ve güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğünü aktardı.

NTV'nin haberine göre, saldırganlar olay yerine bir taksiyle geldi ve güvenlik kameralarına yakalandı. En az bir saldırganın kadın olduğu belirtildi. Sivillere ateş açan saldırganların güvenlik güçlerine karşı koymaya devam ettiği bildiriliyor.

Çatışmalar sırasında üçüncü bir patlama daha meydana geldi. Bölgedeki sivil halk büyük panik yaşarken, güvenlik güçleri alanı güvenlik çemberine aldı. Patlamaların etkisiyle çevredeki binalarda da hasar meydana geldiği öğrenildi.

Olay yerinden gelen bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerinin durumu kontrol altına almaya çalıştığı ve bölgedeki operasyonların sürdüğü ifade edildi. Saldırganlar bölgedeki sivillere yönelik saldırıda da bulunduğu ifade edildi.

 

Sivil Düşünce