Cumhurbaşkanı Xi Jinping Çin’in ev sahipliğinden düzenlenen 3. Afganistan’a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı’na mesajı gönderdi. Xi mesajında, kaostan yönetişime geçilen kritik bir dönemde bulunan Afganistan’ın, bu toplantıya katılan ülkelerin komşusu ve kader ortağı olduğunu belirtti. Xi barışçıl, istikrarlı, gelişmiş ve müreffeh bir ülkenin tüm Afgan halkının beklentisi olduğu gibi, bunun bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun ortak çıkarlarına uyduğunun altını çizdi.

“İyi bir komşuya sahip olmak paha biçilmez bir hazinedir” diyen Xi, Çin’in öteden beri Afganistan’ın egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı göstererek, Afganistan’ın barış, istikrar ve kalkınmaya kavuşmasına destek verdiğini kaydetti.

Xi, Afganistan’a Komşu Ülkeler İşbirliği Mekanizması’nın Eylül 2021’de kurulmasından bu yana komşu ülkelerin avantajlarından yararlanarak barışçıl geçiş için yapıcı rol oynadığını kaydederek komşu ülkelerin Afgan halkının güzel bir geleceğe kavuşması için ellerinden geleni yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı