Yeni Zelandalı Müslümanlar, 51 kişinin hayatını kaybettiği 2019 Christchurch cami saldırılarını konu alan film projesine "acı hala taze" diyerek itiraz etti.
Canterbury Müslüman Derneği sözcüsü Abdigani Ali, "Trajik olaylarla ilgili hala çok fazla hassasiyet var. Başbakanımızın saldırılara tepkisi haklı olsa da zamanlamasını ve bu sefer bir filmin uygun olup olmadığını sorguluyoruz. Terör saldırısı toplumumuz için hala taze" dedi.
Ali olayın anlatılması gerektiğini ancak bunun uygun, özgün ve duyarlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.
The Hollywood Reporter'ın haberine göre film, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in 15 Mart 2019'da iki camiye yapılan saldırılara verdiği tepkiye odaklanıyor.

Ardern'in o dönemde seslendirdiği ve tüm dünyada viral olan filmin adı "Onlar Biziz". 40 yaşındaki liderin saldırı sonrası yaptığı açıklamalar dünya çapında övgü topladı.
Ardern, kendisinin ve hükümetin bununla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyerek film projesinde yer almayacağını açıkladı.
Yeni Zelandalı Andrew Niccol'un yazıp yöneteceği filmde Ardern'i Avustralyalı aktris Rose Byrne'ın oynaması bekleniyor.
Niccol, The Hollywood Reporter'a filmi "genç liderin trajik olaylara tepkisi hakkında ilham verici bir hikaye" olarak tanımladığını söyledi.
Auckland'da yaşayan bir gazeteci ve şair olan Mohamed Hassan, Radio New Zealand'a şunları söyledi: "Bu ilham verici bir hikaye değil. Bu, her zaman Müslüman kurbanlar ve aileleri etrafında odaklanması gereken bir trajedi." dedi.
NE OLDU?
30 yaşındaki Brenton Tarrant, 15 Mart 2019'da Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor Camii ve Linwood İslam Merkezi'ni vurarak öldürdü. Ttoplam Tarrant, toplamda 51 cinayet ve 40 cinayet teşebbüsünden suçlu bulunarak şartlı tahliye olasılığı olmaksızın ömür boyu hapis cezası alan ilk kişi olmuştu.