Küresel ekonomi ve tedarik zincirinin önemli bir parçası olan kimya sanayinde hareketlilik artıyor. Statista’nın konuya dair yayımladığı verilere göre küresel kimya ürünleri yaklaşık 4 trilyon dolar gelire kapı aralarken, yerel kimya pazarı da yeni işbirliği ve yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Son olarak kimya sanayi alanında inovatif ürünler geliştiren Soil-ID, Sanayi Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İnovaLİG Yarışması’nda inovasyon şampiyonu olmasının ardından, yeni bir işbirliğine imza attı. Avrupa Yatırım Holding A.Ş. tarafından iştirak edinme kararı alınan Soil Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yeni yatırımın rüzgarını arkasına alarak inovatif çalışmalarına hız kazandırdı.

Entelektüel sermaye potansiyel şirketlere yatırım aracı oluyor

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu açıklama yapıldı: “Avrupa Yatırım Holding A.Ş'nin potansiyeli yüksek şirketlere ortak olmak, finansal ve entelektüel sermaye koyarak bu şirketlerin değerini maksimize etmek politikası doğrultusunda yönetim kurulumuzun 31 Mart 2022 tarihinde aldığı karara istinaden Soil Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne yatırım yapılarak %100 oranında iştirak edilmesine karar verildi.”

Kimya sanayi inovatif ürünlerle yükselişe geçiyor

Açıklamada, kimya şirketinin iş modeline ve inovatif çalışmalarına dair ise şu bilgiler kaydedildi: “Soil-ID jel enjeksiyon izolasyon kimyasalı üretim ve uygulaması, jel enjeksiyon su yalıtım kimyasalı, poliüretan su yalıtım kimyasalı, poliüretan zemin kaplama kimyasalı, dilatasyon su yalıtım kimyasalı, poliüretan endüstriyel yapıştırıcı, poliüretan parke yapıştırıcısı üretim ve uygulamalarını yapımı alanında faaliyet gösteriyor. Birçok hammaddeyi yerlileştiren Soil Kimya, Avrupa Yatırım Holding A.Ş.’den aldığı yatırımın rüzgarıyla inovatif ürünleri için stratejik çalışmalarına hız kazandırıyor.”