Hülya Avşar'ın ekonomiye ilişkin, "Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz falan diyorlar. Gerekirse yenecek ama bu günler de biraz kolay atlatılacak" şeklindeki açıklaması sosyal medyada tepki toplamasına yönelik kuzeni Yüksel Avşar sosyal medya hesabı Twitter hesabından yanıt verdi.

Yüksel Avşar, belli çevreler tarafından Hülya Avşar'a yönelik sistematik bir saldırı olduğunu ve bu saldırının altında da muhalif beyaz Türklerin olduğunu kaydetti.

Avşar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de gelişen ekonomik krizin nedenlerini ve kökenlerini görmezden gelenlerin Hülya Avşar’ı bir söylemi üzerinden karşıt posizyona oturtarak yaptıkları linç kampanyalarını ibretle okuyorum.

Biz Kürtler'de şöyle bir söz var: "Nikare kêrî diçe li kurtanî dixe/Gücü eşşeğe yetmeyen semeri döver" muhalif beyaz Türklerin kadın ve erkeğin aynılaştığı eril tonda Hülya Avşar’ı linç etme kolaylığı bu olsa gerek.

Türkiye’nin hasır altı ettiği, görmezden geldiği iktidarı ve muhalefetiyle, bütün toplumsal katmanlarıyla desteklediği ve beslediği bir kördüğüm haline getirdiği temel sorunlarının çözülememesi bu krizin ana kaynağı iken bunu yıllarca görmezden gelenlerin.

Hatta bu eşitsiz ortamın rantını yiyenlerin bugünkü ekonomik buhranın faturasını Hülya Avşar’a kesme istemleri hiçte masumane değil. Sevgili Hülya’yı bir söyleminden yola çıkarak linç edenler, acaba Hülya’nın hangi kimliğini dövmenin kolaylığını yaşıyorlar.

Hülya’nın aidiyeti ve bu konudaki görüşleri hatta kördüğüm haline gelen ülkenin temel sorunu olan Toplumsal sorununda elini taşın altına koymasının yarattığı rahatsızlığının farklı bir rövanşı mıdır?

Hülya Avşar’ı linç edenler aynı refleksi Türkiye’de yaşanan eşitsizliğe, adaletsizliğe, haksızlıklara, Kürt ve Türk annelerinin yaşadığı evlat acısına, kadın kıyımına, gençlere yaşanılır bir gelecek yaratmak için kullansalardı bir nebze de olsa toplumu rahatlatırlardı.

Kamuoyu Hülya Avşar’ı, sanatçı kimliğinin yanı sıra sözünü sakınmayan dobralığı, dokunulmaz olana dokunuşu, sosyal sorumluluk projeleri, yaşanan sorunlarda ortaklaşan cesaretiyle bilir. “Gerekirse simitte yenir” söylemi zorluklarda ortaklaşmanın söylemidir. Saptırmayalım."

Sivil Düşünce Haber Portalı