Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, yaptığı yazılı açıklamada, Mikonos'ta son 24 saatte eğlence mekanlarındaki kalabalık ve kümelenmeler nedeniyle vakalarda endişe verici bir artış olduğunu belirtti.

Hükümetin bu konuda ek tedbirler alma kararı aldığını belirten Hardalias, bugün itibariyle Mikonos'ta 01.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının getirildiğini ifade etti.

Hardalias, özel veya kamusal alanlarda düzenlenen törenlerde 20'den fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olduğunu, restoran, kafe gibi eğlence mekanlarında 24 saat müzik yasağı uygulanacağını kaydetti.

26 Temmuz'a kadar yasaklara uymayanlara 50 binden 200 bin euroya kadar para cezası verileceği belirtildi. Onları uymaya davet ediyoruz” dedi.

Son bir ayda günlük vaka sayısı 10 kat arttı
Yunan basınında yer alan haberde, ülkede günlük vaka sayısının son bir ayda 10 kat arttığı, en yüksek artış oranlarının Atina, Selanik, Yanya, Grevena bölgeleri ve bazı Ege adalarında tespit edildiği bildirildi. Girit.
Son dönemde vakalardaki hızlı artış nedeniyle Yunan hükümeti kısıtlamaları sıkılaştırmaya ve aşı zorunluluğu başta olmak üzere birçok önlemi uygulamaya karar verdi.
Başbakan Kiryakos Miçotakis'in 12 Temmuz'da açıkladığı yeni kararlar doğrultusunda ülkede 1 Eylül'den itibaren sağlık personeline aşı zorunlu hale getirildi.

16 Temmuz'dan itibaren tiyatro, spor salonu ve eğlence mekanları gibi kapalı alanlara yalnızca aşılı kişilerin girmesine izin veriliyor.

Restoran, kafe ve barların kapalı alanlarına aşısız kişilerin alınmayacağı belirtilirken; Aşı olmayı reddeden çalışanların açığa alınacağı, tedbiri ihlal eden hastanelere 50 bin euro para cezası verileceği belirtildi.