Yunan Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Başbakan Miçotakis'in Dışişleri Bakanı Nikos Denidias ile birlikte yarın Libya’yı ziyaret edeceğini, Yunanistan’ın Trablus Büyükelçiliği açılışının teyit edileceği bu ziyarette komşu ülkeyle ilişkilerin yeniden başlamasının bir işareti olarak karşılandığı belirtildi.

Sözcü, Libya'nın yeni hükümetinin ülkeyi güvenilir ve kapsayıcı seçimlere hazırlamasını, normalleşme ve canlanmaya taşıma çabalarına destek vermeye hazır olduklarını açıkladı. Yunanistan’ın Trablus Büyükelçiliği’nin yeniden açılması ve Bengazi’deki Başkonsolosluğu’nun yeniden oluşturulması, ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli beklentilerle birlikte, başta enerji, inşaat ve güvenlik olmak üzere tüm sektörlerde ikili işbirliğinin güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Miçotakis’in yapacağı görüşmeler sırasında, Türkiye-Libya askeri işbirliği ve deniz yetki alanları anlaşmasının masaya yatırılacağını belirterek, Miçotakis'in muhataplarına Yunanistan’ın tutumunu anlatacağı beliritldi.