Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Parlamentosu Özel Oturumu'nda konuştu. Zelenski açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna'nın Avrupa'yı tercih ettiğini sizden de duymak istiyoruz. Burada füzelerin saldırısı altındayız. Bu sabah çok trajik anlar yaşadık. Burada hakikaten çok fazla öğrenci var. Burası Avrupa'nın en büyük meydanı. Bu sabah iki Rus füzesi bu özgürlük meydanını hedef aldı, onlarca insan öldü. Ancak bizler vatanımız ve özgürlüğümüz için savaşmaya devam ediyoruz. Kimse özgürlüğümüze göz dikemeyecek. Bundan sonra her meydanın adı özgürlük meydanı olacak. Arzumuz çocuklarınmızın hayatta kalabilmesi. Dün 16 çocuk öldürüldü. Putin bunun bir operasyon olduğunu söylüyor. Peki çocuklarımız hangi tankların başındaydı da öldürüldüler.? 

Halkımız motivasyonunu muhafaza ediyor. Haklarımız ve özgürlüğümüz için savaşmaya devam ediyoruz. Mücadeleye devam ediyoruz. Avrupa'nın eşit bir üyesi olmak için mücadele ediyoruz. Bugün herkese kim olduğumuzu gösteriyoruz. Bizlerle birlikte olduğunuzu kanıtlayın bizi yalnız bırakmayın. yaşam ölümü maplup edecektir. Yaşasın Ukrayna."
Hibya Haber Ajansı