Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, ülkesinin Rus hava saldırılarına karşı koyabilmesi için yeterli miktarda ve kalitede silaha ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Uzun menzilli silahlar da dahil olmak üzere bu silahların sağlanması gerektiğini belirten Zelensky, NATO üyelerini daha aktif bir rol üstlenmeye çağırdı.

Zelensky, "Ortaklarımızı Rus füzelerini ve insansız hava araçlarını düşürme ihtiyacına ikna etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Orta Doğu semalarında işe yarayan ve İsrail'in kendini savunmasına yardımcı olan sistemlerin, Avrupa'nın gökyüzünde de etkili olabileceğini" ekledi.

Pentagon basın sekreteri yardımcısı Sabrina Singh, Zelensky'nin taleplerine yanıt verirken, "Sınırlı sayıda uzun menzilli füzemiz var ve bunu uzatmayı düşünmüyoruz" dedi.

Yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte de, Kiev'e yaptığı ilk ziyarette Zelensky'ye, ittifakın amacının "Ukrayna'nın galip gelmesini sağlamak" olduğunu belirtti. Rutte, bu ziyareti, NATO'nun Ukrayna'nın yanında olduğunu açıkça göstermek için gerçekleştirdiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı