Pazar günü Kerbela'da silahlı kişilerce öldürülen sivil aktivist Ihab al-Wazni'nin cesedini yüzlerce Iraklı defnetti. Yas tutanlar, İran ve Irak'taki milislerine karşı sloganlar attılar.

Kerbala'nın El-Haddad bölgesinde Ekim gösterileri koordinasyon grubunun bir üyesi ve önde gelen bir Iraklı aktivist olan Ehab el-Vazni'yi belirsiz silahlı kişiler öldürdü. Pazar günü ABD, önde gelen Iraklı aktivist ve protestocu Ihab Al-Wazni'nin öldürülmesini kınadı ve "bağımsız seslerin şiddetle susturulması kesinlikle kabul edilemez" dedi. Bağdat'taki ABD büyükelçiliği, "ABD, Ehab el-Vazni'yi şiddetle kınıyor," dedi, "Bağımsız seslerin şiddetle susturulması kesinlikle kabul edilemez." ABD, "ölenlerin ailesine duyduğu derin sempatiyi" ifade etti ve "Irak için barışçıl ve müreffeh bir gelecek elde etmek isteyenlerin yanında olmaya devam etti. İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Stephen Hickey, Twitter'da "aktivist Ehab Al-Wazni'nin öldürülmesini şiddetle kınadığını" tweetledi ve "Ekim 2019'dan bu yana, aktivistlerin öldürülmesinin cezasız kalması sadece daha fazla ölüme yol açtı. Hickey, "Failleri sorumlu tutmak ve Irak vatandaşlarını Ekim seçimlerine hazırlanırken korumak için somut tedbirlere ihtiyaç var" dedi. Kerbela il polisi, saldırının başarısızlıklarını aramak için tüm çabalarını seferber etti.

El Wazni, Ekim 2019 gösterisinin Irak'ta başlamasından sadece iki ay sonra Aralık 2019'da bir suikast saldırısından sağ kurtuldu. Ekim 2019'daki protestolar, Irak'ın siyasi sisteminde onlarca yıllık yolsuzluk ve mezhepçiliği sona erdirecek reformlar çağrısında bulundu.

Protestocular, İran destekli Iraklı milislerin ve siyasi örgütlerin tepkisini çekti. Iraklı aktivistlerin el-Wazni'nin yasını tuttuğu ve sosyal medyada İran destekli milislere işaret ettiği iddia edildi.